The Irishman

Als je van gangsterfilms houdt wil je deze echt niet missen. De in New York geschoten film The Irishman van Martin Scorsese heeft naast een budget van 175 miljoen euro ook nog een cast waar je “u” tegen zegt. Met onder anderen Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci heb je een recept voor een héél brute maffiafilm.

Teaser The Irishman Netflix

De duurste Netflix film ooit

Scorsese is al vanaf 2008 bezig de film op rollen te krijgen. Pas in 2016 ging het project echt van start. De film is in 106 dagen geschoten, wat de langste schiettijd ooit van Scorsese is. The Irishman is ook Scorsese’s duurste film ooit. Dit komt mede door de verjongingstechnologie die gebruikt wordt in de film: de karakters van De Niro en Pacino ontmoeten elkaar in het verhaal op hun dertigste. Tevens wordt dit voor De Niro en Pacino de vierde film die ze samen maken, na The Godfather II, Heat en Righteous Kill.

Verhaallijn

De film vertolkt het verhaal over de georganiseerde misdaad in Amerika na de Tweede Wereldoorlog. Het wordt verteld vanuit het perspectief van Frank Sheeran (Robert De Niro), een huurmoordenaar die samenwerkte met de meest beruchte onderwereldfiguren uit die tijd. De film concentreert zich op één van de grootste onopgeloste moordzaken uit de Amerikaanse geschiedenis, namelijk de verdwijning van de president van de vakbond, Jimmy Hoffa (gespeeld door Al Pacino).

Duurste film ooit

Releasedatum van The Irishman

The Irishman zal voor het eerst te zien zijn op 27 september. Dan vindt de 57ste editie van het New York Film Festival plaats. Dit is tevens de wereldpremière van de film. The Irishman draait twee weken in de bioscoop, waarna de film alleen nog maar op Netflix te zien gaat zijn. Aangezien we hoge verwachtingen hebben van deze toekomstige knaller van een film, raden we jullie toch aan om de film te bezoeken in de bioscoop. Hier zal je waarschijnlijk geen spijt van krijgen.