Buikspieren trainen zonder sit-ups

Wat de meeste mannen niet weten, is dat zij al over de sixpack bezitten. Deze sixpack zit weliswaar onder je laagje vet verborgen, vandaar dat je hem niet ziet. ‘Abs are made in the kitchen” – dat is zeker waar. Je moet door middel van een gezond eetpatroon of dieet het laagje vet wegsmelten, waardoor de sixpack tevoorschijn komt. Desondanks kan je de buikspieren ook kweken met een sixpack workout zonder sit-ups oefeningen.

Sixpack workout: Zo krijg jij buikspieren zonder sit-ups

Waarom geen sit-ups?

De reden waarom het ook zonder sit-ups kan, is omdat je met sit-ups weinig calorieën vebrandt om daadwerkelijk je vetlaagje er af te trainen. Als je het zonder sit-ups wilt doen, is het belangrijk om je te focusen op de grotere compound oefeningen. Ook een reden hiervoor is dat je buikspieren niet zoals je bicep is. Bij de biceps in de armen is het belangrijk dat je een curl beweging maakt. De buikspieren hebben daarentegen de functie om je lichaam recht te houden, waardoor er eigenlijk geen sit-ups oefeningen nodig zijn voor een sixpack.

Sixpack workout: Zo krijg jij buikspieren zonder sit-ups MAN MAN

De vetverbrande sixpack workout

Bij deze workout is het essentieel dat je veel oefeningen doet waarbij de core een hoofdrol speelt. Ook is het belangrijk om dit in een hoog tempo uit te voeren. Om je lichaam goed op te warmen kan je beginnen met high intensive interval cardio. Hierdoor gaat je hart al op volle touren draaien en zul je flink wat calorieën verbranden. Vervolgens kan je beginnen met dit circuit waarbij er geen rust tussen de oefeningen zit.

  • Chin-ups
  • Spiderman plank
  • Toes to bar
  • Goblet squat
  • Hanging windshield wiper

Sixpack workout: Zo krijg jij buikspieren zonder sit-ups MAN MAN

Dit wordt ook wel de total body workout genoemd waarbij er dus geen sit-ups worden gedaan om een sterke core op te bouwen. De buikspieren kunnen uiteraard ook worden getraind met sit-ups. Om je meer inspiratie te geven voor een sixpack zijn hier meer oefeningen voor een sixpack en de v-line.