De krachtoefeningen die Rico Verhoeven gebruikt in zijn training

Elke kickbokser moet ook zichzelf sterk maken om de tegenstander neer te kunnen halen, maar ook om die klappen te kunnen incasseren. Zo heeft Badr Hari ook zijn krachttraining en die is ook zeker niet mis. De krachtoefeningen in de training van Rico Verhoeven zijn eveneens monsterlijk.

Hij is niet voor niks zo mega gespierd geworden en kampioen zwaargewicht. Laten we snel even gaan kijken, wellicht doe je wat inspiratie op.

1. Bicep curls

De wel bekende krachtoefening waarmee je gespierde armen krijgt. Rico doet hier bicep curls met een rechte stang. De truc is om je ellebogen stil te houden, om zo effectief mogelijk je biceps te trainen. 15 kilo aan beide kanten is niet slecht Rico. Wij doen het je in ieder geval niet na.

krachtoefeningen Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

2. Squats

Elke krachttraining bestaat uit squats. De meest complete oefening om je benen te trainen. Let er wel op, dat je volledige focus hebt. Als je dat niet hebt, kan het zomaar zijn dat je door je benen zakt of omvalt. En dan zien we jullie terug op het internet in een hilarische compilatie. Rico heeft er ook wat hilarisch van gemaakt, door zichzelf erbij te knippen. We zien motivatie Rico links en luie Rico rechts.

trainen met kampioen zwaargewicht
foto via Instagram Rico Verhoeven

3. Incline bench press

Een normale bench press kennen we allemaal wel, maar deze is net anders. Hiermee ga je niet helemaal liggen, maar zit je net half schuin overeind. Hierdoor pak je meer het bovenste gedeelte van je borst én meer je schouders dan bij een normale bench press. Een heerlijke oefening om je borst en je schouders te trainenThe King of Kickboxing doet deze ook in volle concentratie.

krachtoefeningen Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

4. Dips

Dips is een oefening met lichaamsgewicht, net zoals push-ups. Rico zal natuurlijk niet Rico zijn, als hij het alleen maar met zijn eigen gewicht zal doen. Daarom heeft hij extra gewicht toegevoegd door een dikke ketting om zijn nek te hangen. Heerlijk. Met deze oefening traint hij zijn triceps. Tip van de redactie: als je iets naar voren leunt, dan pak je iets meer je borst mee. Ga je recht naar beneden, dan train je voornamelijk je triceps.

trainen met Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

5. Leg extensions

In plaats van het overslaan van de benen, komt het trainen van deze spieren juist veel voor in de krachtoefeningen van Rico Verhoeven. De leg extensions zijn een perfecte toevoeging aan je leg day workout. Een goede oefening om je benen echt te verzuren, zonder dat je het risico loopt dat je er doorheen zakt of de oefening fout gaat. Pas wel op als je opstaat, want dan zak je er wellicht wel doorheen.

leg day workout
foto via Instagram Rico Verhoeven

6. Leg press

Benen, benen en nog eens benen. Jawel mannen, we gaan het weer over benen hebben. Rico bewijst maar eens dat je nooit leg day moet skippen. Deze leg press is geen gewone, want hij is nog net iets zwaarder dan een normale leg press. Je duwt het gewicht omhoog in plaats van rechtdoor. Hierdoor is dit een perfecte oefening om echt die benen kapot te maken. Rico laat het wel heel makkelijk doen lijken.

krachtoefeningen Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven

7. Pull ups

Nog zo’n oefening waar je alleen je eigen lichaamsgewicht voor nodig hebt. Hiermee train je de zo geliefde wings op je rug. Een perfecte rugoefening die er ook nog eens heel vet uitziet. De rug van Rico is mega sterk, gezien het feit dat hij meer dan 110 kilo omhoog moet trekken met alleen zijn eigen gewicht. Wil je dit ook zwaarder maken? Dan kan je wederom gewicht om je nek doen, net zoals met dips. Maar probeer het eerst gewoon met je eigen gewicht vanuit armen gestrekt, omhoog en weer helemaal armen strekken als je beneden bent. Dan heb je een mooie volledige pull up. Het gaat waarschijnlijk wel tegenvallen de eerste keer. Succes.

perfecte pull up
foto via Instagram Rico Verhoeven

8. Schrugs

Om een grotere en gespierdere nek te krijgen, is dit de ideale oefening. Je haalt je schouders op en laat ze weer rustig zakken. Je traint hiermee je trapezius. Deze mag niet missen tussen je krachtoefeningen, en Rico Verhoeven laat ze ook zeker niet weg in zijn trainingen. Is het te licht? Draai dan een rondje met je schouders. Je haalt je schouders op, beweegt je schouders naar achter en maakt het rondje compleet door je schouders weer naar de begin positie te cirkelen. Dat gaat het doen branden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Putting in work on the biggest day of combat sports history!! #partofhistory #ufcpi #ironparadise #winner #rv #sleeveless #shop #maymac

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

9. Bench press en buikspieren in één oefening

De normale bench press is om je borst te trainen, maar Rico heeft een alternatief bedacht hierop. Je wilt natuurlijk niet maar één ding trainen, maar twee tegelijk. Rico Verhoeven doet hier twee krachtoefeningen in één, door tijdens de bench press ook meteen zijn buikspieren te trainen. Heel vet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Saving time by training chest and abs at the same time😂😎💪🏻#powertraining #winnersworkout #playlist #fun #matrixfitness @matrix_fitness_benelux

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

10. Ring row

Om de rug te trainen, is deze oefening een goed begin. Laat jezelf hangen aan de ringen met je borst naar boven en je voeten op de grond. Trek jezelf omhoog en je hebt een goede ring row. Heerlijk om het bovenste gedeelte van je rug te trainen en je pakt hiermee ook je (voor)armen mee. The King of Kickboxing laat deze ook niet weg uit zijn training.

krachtoefeningen Rico Verhoeven
foto via Instagram Rico Verhoeven