De krachtoefeningen van Badr Hari

Badr Hari moet hard gaan trainen, want zijn tegenstander traint met Rico Verhoeven. Benny Adegbuyi is dus de naam van zijn tegenstander en hij is misschien wel minder ervaren dan Badr, maar hij is niet voor niks de nummer twee zwaargewicht.

De krachtoefeningen van Badr Hari moeten hem helpen om sterker te worden. Naast de krachtoefeningen moet hij natuurlijk talloze conditie oefeningen doen en zijn techniek verbeteren. Dat Badr goed op weg is, zagen we wel aan zijn angstaanjagende harde stoten. Laten we maar snel kijken hoe hij aan dat gespierde en fitte lichaam komt.

1. T-bar row

Badr doet hier een t-bar row waarmee hij zijn rug traint. Je staat naar voren gebogen en je hebt de stang tussen je benen. Je trekt vervolgens de stang naar je buik toe terwijl je je rug recht houdt.

Badr Hari traint oefeningen

2. Deadliften

Het is cruciaal om een deadlift goed uit te voeren want anders kan je je onderrug echt goed verpesten. Een deadlift is daarentegen een perfecte complete oefening. Je benen en rug worden goed aangepakt bij deze oefening. Kont iets naar achter, rug recht en krachtig naar boven. Badr laat wel even zien hoe.

Training Badr Hari

3. Trap bar deadlift

Een variant op de normale deadlift. Hiermee leg je de focus meer op je bovenbenen, waardoor je de kans op een onderrug blessure verkleint. Lekker op de blote voeten Badr?

Kracht training Badr Hari

4. One arm row

Dit is een rugoefening waar je nog beter de focus op één kant legt. Het lijkt een beetje op een dumbell row, maar dan met een stang. Zorg ervoor dat je goed je rug recht houdt, iets door je benen en omhoog halen die stang. De krachtoefeningen van Badr Hari worden alsmaar beter.

Krachttraining Badr Hari voorbereiding

5. De klassieke Squat

Squaten kan niet onderbreken in een krachttraining. Zo behoort hij ook tussen de krachtoefeningen van Badr Hari. Dit is een fantastische en klassieke oefening om je benen te trainen. Zorg er wel voor dat je wederom je rug recht houdt, niet naar voren leunt en de stang op je achterschouders legt. Je kan de stang op je achterschouders leggen door je schouderbladen naar achteren te duwen. Als je dat niet doet, dan leg je de stang in je nek en dat is mega pijnlijk na drie squats.

Oefeningen Badr Hari

6. Lunges

We bedoelen niet het middageten, maar een zware beenoefening waar je je kont ook mee pakt. Badr maakt gebruik van extra gewicht en een weerstandsband om het allemaal nog zwaarder te maken. Wat een atleet.

7. Landmine press

We kennen allemaal de dumbell press en de bench press, maar Badr gebruikt een hele leuke variatie op de standaard schouderoefeningen en borstoefeningen: de Landmine press. Hiermee maak je je schouders, borst en triceps helemaal kapot (in de goede zin). Je kan zien dat hij een zwaarder gewicht heeft genomen, omdat hij met twee handen de stang omhoog duwt. Door de stang met één hand naar beneden te laten gaan, komt het volledige gewicht op één kant. Hierdoor moet alleen die ene kant de weerstand bieden, waardoor het lekker gaat branden. En dat is wat je wil. Lekker bezig Badr.

View this post on Instagram

#stayready

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

8. Low row

Nog een heerlijke rugoefening die wellicht bekend is bij jullie. Deze low row op een machine is heerlijk voor de onderste regionen van je rug. Badr bijt al op z’n lip. Nogmaals, vergeet je rug niet recht te houden als je deze oefening gaat doen.

Training kickboksers

9. Schrugs

We kunnen er even geen Nederlands woord voor vinden, maar dat is ook niet nodig. Dit is een oefening waar je wat zwaarder gewicht vasthoudt en vervolgens je schouders ophaalt. Hiermee train je je trapezius voor een sterkere en gespierdere nek. Zo te zien heeft Badr Hari het ook zwaar met zijn kracht oefeningen.

hoe gespierd is badr

10. Ez bar bicep curl

Allemaal moeilijke woorden maar het is simpel gezegd een oefening voor je biceps. Het verschil is dat deze stang speciaal ontworpen is voor je bovenarmen. Er zit een kronkel in de stang, waardoor je het geheel beter breed of dichtbij kan pakken. Zo kan je net verschillende spieren pakken in je biceps. Denk erom dat je je ellebogen stil houdt, anders dan heb je te zwaar gewicht. De Marokkaanse kickbokser heeft het er ook zwaar mee.

krachttraining