Oefeningen voor brede schouders

Vaak wordt er geschreven over de rug oefeningen of de borst oefeningen, maar we kunnen de schouder oefeningen niet vergeten voor een afgetraind lichaam. Simpel gezegd bestaat een schouderkop uit de boven-, zij-, en voorkant. het is hierbij belangrijk dat je de schouders van alle kanten aanspreekt om het maximale resultaat te behalen voor brede schouders. Zorg er dus voor dat je deze schouder oefeningen in je trainingsschema hebt zitten.

Lateral raise

We beginnen met de zijkant van de schouders. Deze oefening zorgt ervoor dat je een ronde vorm krijgt in je schouders. Je pakt hierbij twee dumbbells en zorgt ervoor dat je in een rechte positie staat met de je armen langs je zij. Dit is je beginpositie waaruit je de oefening gaat uitvoeren. Vervolgens spreid je je armen naar buiten en buig je je armen een klein beetje naar binnen met de dumbbell. Zorg hierbij dat je armen om schouderhoogte komen wanneer je je armen spreidt. Laat ze vervolgens rustig zakken. Je buigt hierbij je armen naar binnen om zo de volledige focus en kracht te zetten op de zijkant van je schouders.

Shoulder press

Met deze oefening ben jij de bovenkant van je schouders de baas. Je hebt hierbij een bench nodig en wederom een setje dumbbells. De bench zet je rechtop zodat je extra steun hebt voor je rug en core wanneer je deze oefening uitvoert. Vervolgens zit je op de bench, pak je de dumbbells vast en zet je je voeten stevig op de grond. Je duwt hierbij je armen stevig en recht omhoog. De kunst van deze oefening is dat je je armen krachtig vasthoudt en de spanning op de schouder behoudt.

 

Bent over raise

De achterkant mag ook zeker niet vergeten worden voor jouw doelstelling in het krijgen van brede schouders. Vaak wordt deze oefening in combinatie met rug oefeningen gedaan, wat ook zeker niet verkeerd is. Deze oefening vergt wel meer oefening en balans voor een perfecte uitvoering, met nadruk op de achterkant van je schouders. Pak hierbij een setje dumbbells en begin in een rechtstaande positie. Vervolgens is het de bedoeling dat je een klein beetje door je knieën zakt, waarbij je je bovenlichaam naar voren brengt met een rechte rug. Vanaf dit punt spreek je je achterkant van je schouders aan door je armen horizontaal langs je lichaam te brengen.

 

Front raise

Het gedeelte om je schouderkop mooi en rond te krijgen om zo het geheel van je afgetrainde lichaam compleet te maken. De voorkant van je schouders worden aangesproken door middel van de front raise. Deze oefening kan je het beste staand uitvoeren voor meer balans en focus op de spiergroep. Allereerst pak je twee dumbbells vast. Vervolgens sta je rechtop met je voeten stevig op de grond. Je spant je armen aan en brengt de dumbbells voor je uit omhoog tot schouderhoogte. Vervolgens zak je rustig terug in de beginpositie.

 

Ook is vetverbranding voor velen een doelstelling. Deze intensieve oefeningen zullen je zeker op weg helpen naar jouw afgetrainde lichaam.