In dit hotel ga je slapen in wijnvaten

Plaats van handeling is het Duitse Sasbachwalden. Mocht je er nog niet van hebben gehoord, schaam je dan vooral niet. Het ligt op een kleine vijfenhalve uur rijden vanaf Utrecht, in het befaamde Zwarte Woud. Niet zo extreem ver en dus geschikt voor een weekendje weg met je partner.

 

Neem de overnachting in een wijnvat overigens niet al te letterlijk. Het gaat namelijk om een hotel waarvan de inrichting zo bijzonder is dat de vertrekken weinig weg hebben van een hotelkamer, maar eerder van een wijnvat. In de meest letterlijke zin dus.

Hotelkamer van 8000 liter inhoud

Het leuke aan dit hotel is dat de wijnvaten ook daadwerkelijk in gebruik zijn geweest om wijn in op te slaan en te laten rijpen. Tijden veranderen en de wijnvaten van weleer hebben nu een andere bestemming gekregen. De vaten zijn groot genoeg om er een comfortabel bed in te plaatsen en dan is er ook nog voldoende ruimte over voor een volledig ingerichte badkamer. In alle opzichten is het dus een bijzonder hotel. Dat hebben meer mensen ontdekt en dus is het aan te raden om tijdig te reserveren. Even op de gok langsgaan voor een spontane overnachting is dus zeker niet aan te raden.

weekendje weg duitsland

Schlafen im Weinfass is het ultieme weekendje weg

Het hotel, heel toepasselijk ‘Schlafen im Weinfass’, is gelegen in een bijzonder mooi gedeelte van het Zwarte Woud. Kun je een stukje adembenemend mooie natuur waarderen, dan is dit wel jouw plekje. De wijn die je kunt drinken wordt daar ook verbouwd. Zo kun je naar hartenlust verschillende wijnen proeven en kopen zodat je er thuis nog van kunt nagenieten. Voor een overnachting voor twee personen betaal je 168 euro. Voor dat bedrag krijg je dan een verrassingsmand met tal van lekkernijen, drie flessen wijn en een goed verzorgd ontbijt. Wil je er een echt feest van maken, boeken dan gewoon een heel weekend. Je kan dat uitgebreid genieten van de lokale keuken met tal van typisch Duitse gerechten.