Amsterdam Open Air 2024

Amsterdam Open Air is al jarenlang een gevestigde naam. En laten we eerlijk zijn: ieder jaar is het weer een feest om hier aanwezig te zijn. Doordat er maar liefst negen verschillende stages zijn is er voor ieder wat wils. Of je nou houdt van techno, house, afrobeats, trance, hiphop of latin; jij gaat hier ongetwijfeld een heerlijke tijd hebben. Met zowel vertrouwde namen als enkele nieuwkomers behoudt het festival zijn herkenbare karakter als hét podium voor de grootste diversiteit aan muziekculturen in Amsterdam.

Amsterdam open air

De line-up is weer ijzersterk

Zoals we al zeiden: het festival kent maar liefst negen verschillende stages. Op zaterdags kan je los op de volgende stages: Open Air x straf_werk, Tjade presents Agrio Club, Techno Forest, Vunzige Deuntjes by Casa Bacardi, Super Social, Tribes by Lipton Ice Tea, Kanaal40, Supernature, Foundation. Welke artiesten je die dag kan verwachten? Meer dan genoeg. Maar wij gaan even onze eigen favorieten tippen.

Heb je zin in een energiek optreden? Neem dan vooral een kijkje bij de nieuwkomer Tjade met zijn Agrio Club, voor velen een absolute favoriet. Ben je meer favoriet van de ietwat hardere techno? Dan kan jij je genieten van optredens van Cera Khin, Rebekah, Cynthia Spiering, Grace Dahl en Estella Boersma. Maar zoals we van Amsterdam Open Air gewend zijn, is ieder genre goed vertegenwoordigd. Zo kan jij ook heerlijk dansen op tunes van Jonna Fraser, Philou Louzolo en Vunzige Deuntjes Soundsystem

Check een overzicht van de line-up in het Instagram-bericht hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amsterdam Open Air (@amsterdamopenair)

Zondags zijn er wederom negen podia: Open Air, Slapfunk x Vault Sessions, Daily Paper, Overbruggen, Afrolosjes by Casa Bacardi, Kanaal 40, Fiesta Macumba by Lipton Ice Tea, Radio Radio, Heesterveld. En tuurlijk zetten we de must-sees van de zondag voor jullie op een rij. Wat je in onze ogen absoluut niet mag missen op de zondag: de Slapfunk x Vault Sessions stage, waar artiesten van beide collectieven b2b met elkaar zullen draaien. Ben je ooit bij hun iconische weekenders in de Bret geweest, dan weet je precies wat je te wachten staat. Denk aan b2b’s tussen Beste Hira x Doudou, Benny Rodrigues x Samuel Deep en Makam x Lobster. Keihard! Verder zijn er zondag nog veel meer grote namen aanwezig, zoals Partiboi69, Kerri Chandler en Benny Rodrigues.

Het ‘playground’ programma is back

Afgelopen jaar sloeg het festival een nieuwe richting in; naast het altijd sterke muziekprogramma, was er ook meer ruimte voor een ‘playground’ programma. En ook de 2024-editie gaat hiermee door. Door middel van kunst, immersive experiences, interactieve workshops en bijvoorbeeld theater staat naast dansen, ook interactie centraal.

AOA 2024

Thomas Gurney-Champion, creative director Amsterdam Open Air: ‘We geloven in de kracht van het ontdekken en het spelen. We merken dat de magie van een festival zich niet alleen afspeelt links voor bij een stage, maar ook juist in die momenten tussen de muziek door. Door middel van een uitgebreid ‘playground’ programma, dagen we onze bezoekers uit om vrijer te denken, uit hun bubbel te breken en nieuwe connecties te maken. 

Dus, heb jij nog de zaterdag of zondag vrij (of allebei de dagen)? Check dan de website van Amsterdam Open Air en schaf een van de laatste tickets aan. Zien wij jullie daar?