Een leven zonder geslachtsgemeenschap

Tania, die haar laatste relatie in 2014 beëindigde, zegt dat haar beslissing meer uit een onbewust besluit kwam. Ze gelooft dat haar ‘drift’ haar eigen energie is en dat ze die kracht voor zichzelf moet houden. Wanneer ze wel met iemand het bed induikt voelt het alsof ze die kracht weggeeft en dat voelt voor haar ontzettend zonde.

Voor Tania waren de momenten onder lakens altijd iets wat betekenis moest hebben. Ze wilde dan ook nooit het bed delen wanneer het niet iemand was die belangrijk voor haar was. Zonder die fysieke intimiteit voelt ze zich nu gelukkiger en meer in balans.

Geen fysieke relaties meer

De overstap naar een leven zonder actie in bed was voor Tania verrassend makkelijk. Ze merkte dat ze nu geen verlangens meer heeft, wat volgens haar zelfs versterkt werd na haar overgang. In plaats van fysieke relaties richt Tania zich nu op spirituele verbindingen en persoonlijke groei. Ze voelt zich bevrijd van de druk en verwachtingen die vaak met fysieke relaties combineren.

Geen geslachtsgemeenschap en de maatschappij

Tegenwoordig draait natuurlijk heel veel om een spannend leven tussen de lakens. We zien het overal voorbij komen, op het internet, in realityprogramma’s. Wanneer je de keus maakt om hier anders in te zijn, vinden mensen het ook al gauw raar. Tania’s kijk op relaties is veranderd door haar eigen keuze. Ze ziet veel relaties om haar heen die voornamelijk op fysieke aantrekkingskracht zijn gebaseerd en vaak stuklopen onder die druk. Tania is van mening dat veel mensen zich binden middel avonturen in bed, wat leidt tot oppervlakkige en instabiele relaties. Ze waardeert nu meer diepere, niet-fysieke verbindingen met anderen.

Voor haar is het dan ook geen tijdelijke fase, maar een blijvende keuze. Ze heeft geen plannen om terug te keren naar haar ‘oude’ leven en geniet juist van hoe het nu is.