Waar ging het onderzoek van Tinder over?

Tinder heeft net de Green Flags Studie uitgebracht, waarbij ze 8.000 mensen uit de VS, het VK, Canada en Australië hebben ondervraagd. Wat blijkt? Zowel mannen als vrouwen zoeken grotendeels hetzelfde in een relatie.

Meer dan de helft van de ondervraagden, zowel mannen als vrouwen, gaf aan dat ze op zoek zijn naar een serieuze, romantische relatie. Toch klaagde meer dan 90% over hoe lastig daten tegenwoordig is.

Bijna 80% van de respondenten wil een gelijkwaardig partnerschap. Interessant genoeg dacht bijna twee derde van de vrouwen dat mannen vooral geïnteresseerd zijn in eenmalige, casual nachtjes. Maar in werkelijkheid viel slechts iets meer dan een kwart van de mannen in die categorie.

Hoe, wat, waar?

En dan is er nog de kwestie van ridderlijkheid. Een verrassende 59% van de vrouwen vindt het een teken van moderne ridderlijkheid als een man ervoor zorgt dat ze veilig thuiskomt na een avondje uit.

Dr. Sara Konrath, sociaal psycholoog aan de Indiana University, zegt dat deze studie de aannames aan het licht brengt die jonge mensen over elkaar hebben. “Mannen en vrouwen misvatten elkaars intenties op stereotiepe manieren”, legt ze uit. “Dergelijke stereotypen kunnen schadelijk zijn voor relaties. Nieuwsgierig blijven en vragen stellen kan helpen om voorbij het oppervlak te kijken en tot diepere connecties te komen.

Dus de volgende keer dat je met iemand matcht op Tinder, gebruik deze inzichten en sta open voor een eerlijk gesprek. Wie weet, misschien wordt het wel je beste date ooit.