Squat Jumps

Hoog springend de lucht in net als Lebron James, dat is wat je wilt met deze oefening! De squat jumps zijn uitermate geschikt als snel afvallen jouw doelstelling is. Het is een oefening waarbij je je gehele lichaam en spieren gebruikt. De trick hierbij is om de squat jumps uit te voeren op een hoog tempo met een uitvoeringstijd van 60 seconden. Hierbij hanteer je 4 setjes met een rustperiode van 30 seconden Je begint in een rechtstaande positie. Zet vervolgens je voeten een klein beetje uit elkaar en je tenen iets uitwijkend naar de buitenkant. Beide armen zet je recht langs je lichaam en daarna zak je rustig naar beneden, waarbij je knieholtes een hoek bereiken van 90 graden. De kunst bij de air squats is om hierbij krachtig omhoog te springen. Het belangrijkste bij deze oefening is dat je je rug recht houdt gedurende de oefening. De super tip hierbij is om je knieholtes nog dieper te laten zakken dan 90 graden. Dit heet een full range of motion waarbij je spiergroei en het afvallen stimuleert.

Jumping Lunges

De jumping lunge is een variant van de gewone lunge en zal snel afvallen mogelijk maken. De uitvoeringstijd van deze oefening bevat ook 60 seconden, met een rustperiode van 30 seconden en 4 setjes. De oefening voer uit door eerst een grote stap uit te zetten met één been en hierbij rustig je lichaam te laten zakken. Let op dat je knie niet voorbij je tenen komt. Span hierbij volledig je benen en core aan en spring vervolgens zo krachtig en gecontroleerd mogelijk omhoog. Visualiseer net als bij de air squats dat je letterlijk in de air bent en land vervolgens met het andere been weer in de begin positie. Herhaal de oefening in een vloeiende beweging en zorg dat je gebalanseerd blijft. Je gaat hierbij flink zweten, dus zorg dat je handdoek klaar ligt. Niet om in de ring te gooien, maar voor je welverdiende zweet.

 

Mountain Climbers

Met deze oefening moet je je voorstellen dat je de Mount Everest gaat beklimmen, want aan het einde van deze oefening zul je dat ook merken in de benen. De mountain climber is een oefening die je op één positie uitvoert. Hoewel je bij deze oefening je hele lichaam nodig hebt, worden vooral je buikspieren aangesproken. De tijdsduur voor deze oefening is wederom 60 sceonden, met 30 seconden rust en 4 setjes. De oefening voer je uit door je armen en handen gestrekt te houden op de grond, met je benen gestrekt naar achteren. Vervolgens zet je je tenen op de grond in een soortgelijke push-up positie. Houd vervolgens één been naar je handen toe, trek dit been terug naar achteren en doe dit ook met je andere been in een vloeiende beweging. De trick hierbij is om je tempo hoog te houden en je beenbewegingen sneller naar je handen uit te voeren. Hierdoor zul je op hoog tempo calorieën vebranden, wat resulteert in snel afvallen.

 

Klassieke Plank

De meest bekende oefening voor de core. Intensief, maar o zo effectief. De plank is een gevordere oefening. Als je deze oefening nog niet volledig beheerst, dan kan je het ook eventueel op je knieën uitvoeren. Gebruik dit dus als motivatie om tot het verste te gaan met deze oefening. Pak hierbij een fitness mat en voer deze oefening uit door in een gestrekte positie op je buik te gaan liggen. De armen worden hierbij gebogen en neergezet op schouderpositie. De trick is nu om in een horizontale positie omhoog te komen. Hierbij worden je tenen omhoog gelift en staan je rug, hoofd, nek en heupen in een rechte lijn. Span hierbij je core en abs keihard aan en houd de oefening tussen de 30 en 60 seconden vast. Hoe langer je het kunt uitvoeren, hoe beter het afvallen wordt gestimuleerd. Dit is een veelzijdige oefening om breder en sterker te worden.

 

Snel afvallen met de juiste voeding

Het belangerijkste van deze oefeningen is om je intensiteit zo hoog mogelijk te houden. Deze oefeningen kun je uitvoeren in een circuit, als individuele oefening of als toevoeging in je eigen trainingsschema. Deze oefeningen om snel af te vallen gaan in gepaard met een gezond en gebalanseerd dieet. Met deze 3 gezonde recepten wordt snel afvallen nog makkelijker.