De meest effectieve oefeningen voor een gespierde borst

Een gespierde borst is iets waar veel mannen naar streven. Dit doen we niet alleen voor onszelf, maar ook omdat vrouwen spieren aantrekkelijk vinden. Combineer de juiste oefeningen, geschikte voeding en een gebalanceerde levensstijl om die snelle spiergroei te realiseren. Wij selecteerden vier oefeningen die jou op weg helpen naar een gespierde borst.

Bench Press

Dit is één van de belangrijkste oefeningen om een gespierde borst te krijgen. Een oefening waarbij je de kracht moet overwinnen van gewichten en de stang. Je begint in een liggende positie met je rug op een bench, waarbij je een barbell stang naar boven kan duwen. Het is hierbij belangrijk om een gewicht te pakken waarbij je de techniek nog goed kunt uitvoeren, dus niet te zwaar. Je pakt de barbell stang in een vaste grip en houd je polsen recht onder de stang. Vervolgens duw je je borst naar boven en creëer je een holle rug. Je laat de stang rustig naar je middenborst zakken en dan duw je hem weer gecontroleerd omhoog.

Cable Crossover 

Even wat anders dan de dumbbells en de benches voor de borst. De cable crossover is een variatie op de standaard borstoefeningen. Een zeer effectieve oefening waarbij je de focus kunt leggen op de boven-, midden- maar ook de onderborst. Het is belangrijk dat je hierbij een kabel pakt van twee kanten, waarbij de kabels op dezelfde hoogte hangen. Vervolgens pak je de kabels vast en strek je je armen uit naar voren waarbij je de borstspieren samen knijpt.

Push Ups

De krachtigste oefening voor de borstspier. Dit komt omdat het een oefening is waarbij je je eigen lichaamsgewicht nodig hebt. Het maakt het dus ook ideaal om de oefening thuis uit te voeren. Je kunt hierbij plat op je buik gaan liggen en vervolgens je lichaam omhoog te brengen door middel van je armen gestrekt te houden. Vervolgens laat je je lichaam langzaam zakken door je armen te buigen. Tijdens de push up is het belangrijk om volledig de spanning op de borstspier te behouden.

Incline Dumbbell Press

De incline dumbbell press is een schuine variant waarbij je de focus legt op de bovenborst. Stel het bankje in op een hoek van 30 tot 40 graden. Pak hierbij twee dumbbells waarbij je de oefening goed en gecontroleerd kunt uitvoeren, dus nogmaals: niet te zwaar. Vervolgens lig je op het bankje en duw je de dumbells met je armen omhoog. Hou hierbij de controle over de dumbbells en laat je armen rustig zakken met de dumbbells tot je borsthoogte. Het is belangrijk om hierbij ook hier een holle rug te creëren en je borst naar voren te duwen tijdens de oefening.

 

Een gespierde borst is iets waar veel mannen naar verlangen, maar ook gespierde rug oefeningen kan hierbij niet ontbreken.