Met een zekerheid van 120 procent durven we te zeggen dat iedere man die aan krachttraining doet zich wel eens heeft afgevraagd welke spiergroepen vrouwen sexy vinden. De eerste die waarschijnlijk je opkomen zijn armen, borst en abs. Misschien niet helemaal waar.

De volgende spieren vallen vrouwen direct op.

1. Rug

spieren-vrouwen-1

Een goedgevormde rug is de nummer één spiergroep die vrouwen heel sexy vinden. Een grote rug staat voor kracht en vitaliteit. Het heeft het meest effect op je houding. Maar hoe krijg je die grote rug? Pull-ups, barbell rows, dumbell rows tot je erbij neervalt.

2. Billen

Billen of borsten? Nou, bij vrouwen is het overduidelijk billen. Eveneens als wij, mannen, houden vrouwen van een goed achterwerk. Dus mocht jij je legday overslaan, omdat je denkt dat vrouwen enkel lekker gaan op je brede bovenlichaam, think again. Squat jezelf helemaal suf, doe hip thrusts tot je niet meer op kunt staan en lunges tot je de sportschool uit bent gestapt.

3. Schouders

spieren-vrouwen-2

Evenals de rug maken brede schouders dat je direct een andere fysiek uitstraalt. En een stel goede schouders maakt ook dat je armen breder lijken, een groter bovenlichaam en die V-vorm. Ja, die V-vorm willen we allemaal. Dus gaan met die shoulder presses, upright rows en lateral raises.

4. Benen

Ha! Never skip legday! Daar gaat je overtuiging om enkel bovenlichaam te trainen. Benen, maat! Benen! Een goed stel bovenbenen is iets wat vrouwen mooi vinden. Squats, front squats en deadlifts. Let’s go.

5. Borst

spieren-vrouwen-4

Feest. Borst staat er gelukkig in. Maar niet zo hoog als dat iedereen zou denken. Gelukkig hoeven we ‘m niet te verwijderen uit ons schema. Dus blijf lekker bankdrukken en dumbell press en fly doen.

6. Buikspieren

Een sixpack is iets waar vrouwen helemaal niet zoveel om geven. Helemaal geen ripped pack. Zolang je geen buik hebt die over je broekrand heen hangt, zit je prima gebakken. Wat vrouwen echter wel ernstig sexy vinden, is de zogeheten Adonis belt – de V die van je heupen naar je liezen loopt.

Check hier hoe je het best buikspieren kweekt.

7. Armen

spieren-vrouwen-3

Ja, dit komt voor iedereen als een schok. Op nummer zeven. Echt?

Het is niet helemaal vreemd. Vrouwen houden van een brede rug en schouders. Dat valt hen het snelst op, maar dat gaat vaak gepaard met een goed stel armen. Dat weten ze. Doe dus vooral je compoundoefeningen, daar pak je namelijk ook direct je armen mee.

8. Kuiten

De afgelopen dagen heb je waarschijnlijk al een korte broek gedragen, dus die kuiten van je weer aan de wereld getoond. Ben jij even blij als je kuiten erbij staan als een goed stel heipalen. Dat zien de dames. Dat vinden ze sexy. Dus gooi de verschillende calve raises in je schema.

Conclusie van het verhaal is dat vrouwen niet wild worden van gekke biceps of een borstkas waar je u tegen zegt. Squats en barbell rows only. Vrouwen houden van een atletisch lichaam. Ze vinden het maar niks als een vent te groot wordt en praktisch slaapt in de sportschool.