Google Maps deelt hun favoriete plekken

Onze aarde is immens. Er zullen veel plekken, landen en gebieden zijn waar jij wel eens bent geweest, maar ook vele die jij nog nooit in het echt hebt gezien. Als reizen één van jouw passies is, dan hebben we goed nieuws. Reizen maakt namelijk gelukkig. Tegelijkertijd kan het een dure bezigheid zijn. Wellicht heb je momenteel geen geld voor een volgende vakantie, óf wil je alvast inspiratie opdoen over je volgende bestemmingen. Om je te helpen tonen wij je de mooiste plekken ter wereld die je zelf kan bezoeken vanachter je computer. Google Maps maakt het namelijk mogelijk om de plekken zelf te beleven.

De El Capitan

De naam van deze berg is El Capitan. Afgaande op het beeld én de hoogte van het gebergte (900 meter) is dit duidelijk geen bestemming voor mensen met hoogtevrees. Ook onder ervaren klimmers is de berg berucht en beroemd. Dit komt door de zeer moeilijke klimroutes. De El Capitan bevindt zich in het Yosemite National Park, in Californië.

Google Maps

Machu Picchu

Honderden jaren geleden leefden de Inca’s hier, tot de Spaanse overheersing. Nu zijn er enkel veel ruïnes, oude tempels en grote vlaktes te zien, maar dat maakt de Machu Picchu niet minder indrukwekkend. Het is dan ook niet gek dat het op de Werelderfgoed-lijst staat. De restanten van de oude beschaving vind je in Peru.

Google Maps

La Sagrada Familia

Wellicht ben je wel eens in deze Spaanse kerk geweest, maar was het toen overladen met toeristen. Niet zo gek, want de kerk is ongelofelijk indrukwekkend en daardoor altijd druk bezocht. Via Google Maps kun je door de kerk wandelen, helemaal alleen. Het komt niet vaak voor dat gebouwen van binnen worden gefotografeerd. Het is logisch te begrijpen dat er voor de Sagrada Familia een uitzondering is gemaakt.

Google Maps

De krabben van Christmaseiland

Het beroemde Christmaseiland bevindt zich in Australië. Hier vindt jaarlijks een massale migratie plaats van krabben. Honderdduizenden krabben maken dan hun weg van het vaste land naar het water, een prachtig natuurverschijnsel dat door Google Maps is vastgelegd.

Google Maps

Het IJsford van Illulissat

Dit grote ijsford bevindt zich in Groenland. Het is duidelijk te zien dat de natuur bezig is met veranderen en tegelijkertijd dat de natuur zorgt voor prachtige uitzichten en creaties. Het ijsford staat dan dus ook op de werelderfgoedlijst. Voordeel: door te kijken naar de foto’s via Google Maps hoef je de bijbehorende kou niet te ervaren.

IJsford

Noorderlicht

Eerder schreven we al over de plekken waar je de meeste kans maakt het noorderlicht te aanschouwen. Ook via Google Maps is dit mogelijk. Adembenemend mooi en net alsof je in een Noorse mythe bent belandt, zo is dit licht. Je bekijkt het vanaf het bevroren meer van Pitkäjärvi in FInland.

Noorderlicht

Kersenbloesem in Tokio

Grote kans dat je ze wel eens in een film voorbij hebt zien komen: de prachtige bomen tijdens het kersenbloesem seizoen in Japan. De naam voor deze bloesem is Sakura, dat te maken heeft met schoonheid. Per plek bloeit de bloesem maar één week per jaar. Het is dus prachtig dat Google Maps de bloesem heeft weten te fotograferen.

Google Maps

Amazone

Maar liefst 48 kilometer is gefilmd over de Riuo Negro-rivier in de Amazone. Hoe dat in z’n werk ging kan je zien via dit filmpje. Onderweg zie je kusten, dorpen en immense natuur.

Google Maps