James Bond horloges

“Bond. James Bond.” Gaat jouw hart bij het horen van die woorden sneller kloppen, dan ben je niet de enige. James Bond is al tientallen jaren één van de meest iconische filmhelden. De films over de spion staan vol met actie, mooie vrouwen, brute achtervolgingen, stijlvolle items en bad guys die nergens voor terugdeinzen. Het aankomende deel zal No Time To Die heten en is alweer de 25e in de filmreeks. Speciaal voor de lancering komt het Zwitserse horlogemerk Swatch met een unieke collectie. Voor de zes horloges van deze collectie lieten zij zich inspireren door oude en recente James Bond-films.

Inspiratie uit eerdere films

Je hoeft niet alle James Bond-films te hebben gezien om de inspiratie voor de horloges te begrijpen. De filmtitels zijn vaak al genoeg om een link te kunnen liggen tussen het horloge en de bijbehorende film. Zo zijn bij het horloge dat is geïnspireerd door Dr. No alle cijfers veranderd door het woord ‘No’. Het horloge dat is gebaseerd op Moonraker is donkerblauw, met een witte raket die de ruimte in schiet. De pokerfilm Casino Royale is vertegenwoordigd in een horloge waarin ruiten, schoppen en harten zijn verwerkt. Op deze manier zijn alle films vereeuwigd in de horloges die je voor €90,- aan kan schaffen. Maar waar is het zevende horloge in deze reeks?

James Bond

Horloge 007 blijft voorlopig geheim

Het zou een gemiste kans zijn om geen zevende horloge in de collectie op te nemen. Bond kennen we immers als de martini-drinkende, womanizer 007. Swatch weet dit maar al te goed. Er is daarom een speciaal, exclusief zevende horloge ontworpen. Dit gebeurde in samenwerking met Suttirat Anne Larlab. Zij is de kostuumontwerper van de nieuwste film en weet dus als geen ander hoe het horloge er uit moet komen te zien. Het zevende horloge werd ontworpen met Q in gedachten. Hij is het meesterbrein achter alle wapens, auto’s en andere gadgets waar James Bond gebruik van maakt in de filmreeks. Ben je benieuwd naar het horloge? Dan moet je wachten tot de nieuwe film. Het zal namelijk in No Time To Die te zien zijn.

No Time To Die voor James Bond

Eerder vertelden we al over de nieuwe James Bond-film. 2 april zal deze in de bioscoop te zien zijn. Daniel Craig zal wederom in de huid van de geheim agent kruipen. Ook de rollen van Miss Moneypenny, Q, Felix Leiter en Madeleine Swann keren terug. Als nieuwkomer zal Rami Malek de rol van een bad guy vertolken. Ana de Armas, bekend van Knives Out, zal te zien zijn als nieuwe Bond Girl. Dus schud die martini, ga achterover zitten en kijk tijdens het wachten op je Swatch-horloge wanneer het tijd is voor No Time To Die.