1. Een stinkende woning

Laten we beginnen met de grootste afknapper: een stinkende woning. Nare luchtjes door de afwas die al 2 weken lang staat of een muffe lucht omdat je nooit je slaapkamer raam opent.

2. Een vieze badkamer

Mannen, onthoud: vrouwen plassen zittend. Dat jij staand geen last hebt van alle viezigheid die zich de afgelopen weken of maanden verzameld heeft rond je wc, wil niet zeggen de dame in kwestie dat ook niet heeft. Daarnaast hechten vrouwen veel waarde aan hun avond of ochtend-routine. Ze wordt al wakker in een vreemde ruimte. Als ze dan ook nog eens in een ranzige badkamer staat, is dit helemaal een afknapper.

3. Verstopte putjes

Deze valt samen met de vieze badkamer. Hoe vervelend is het dat je je douche-beurt vroegtijdig moet beëindigen omdat anders je hele badkamer overstroomt doordat het putje verstopt is. Daar staat je scharrel, met de shampoo nog in het haar. Verstopte putjes zijn een teken dat je nooit een grondige schoonmaak houdt. Dus mocht jij je ballen scheren onder de douche, ruim het dan ook op.

4. Een vies bed

Welke vrouw wil er nou seks hebben, of slapen in een bed wat al maanden niet is verschoond? Hoeveel vrouwen hebben ook onder deze lakens gelegen? Zorg ervoor dat je bed schoon en fris is en verschoon deze met regelmaat.

Unmade Bed --- Image by © Royalty-Free/Corbis

5. Een grote berg met was

Dat je hard werkt en een druk sociaal leven hebt snapt ze heus wel. Echter moet die stapel was niet zo groot worden dat je verovering er niet meer overheen kan kijken. Of dat je een wekenlange verzameling op de welbekende stoel hebt liggen.

6. Gebrek aan privacy

Tijdens je studententijd was het komisch dat het woord privacy ontbrak in jullie woordenboek. Echter gaat de ‘volwassen’  vrouw de grote ‘suprise!’ grap iets minder waarderen.

7. Foute posters & slechte ‘kunst’

Wederom: foute teksten en posters van half naakte vrouwen waren in je jonge, studentenjaren prima wand-decoratie. Echter is dit voor vrouwen een grote afknapper. Je hebt een mooi appartement in Amsterdam. Richt ‘m dan ook stijlvol in.

8. Vies, beschadigd en oud meubilair

Romantisch een filmpje kijken op de bank? Top idee. Mits je fatsoenlijk meubilair hebt. Geen vrouw wil in een ruimte zitten die is ingericht met items van de rommelmarkt. Beschadigde banken, vieze vlekken in je vloerkleed en een bijzettafel waar een hond aan heeft lopen knagen. Beter pak je een middagje Ikea.

Check je woning. Zijn er herkenbare punten? Dan weet je dat je te doen staat.