Ajax maakt veel winst

Ajax heeft door de jaren heen een groot eigen vermogen opgebouwd dat elk jaar weer een stukje groeit. Ook in de periode van 1 juli 2019 tot 31 december 2019 heeft Ajax weer uitstekende zaken gedaan. Ze hebben in deze periode namelijk een winst geboekt van 53 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar heeft Ajax nu 32,5 miljoen meer winst gepakt.

Dit is natuurlijk een groot bedrag wat ze voor het grootste deel te danken hebben aan de transfer van één van de meeste talentvolle verdedigers ter wereld: Matthijs de Ligt. Hij werd voor maar liefst 75 miljoen euro verkocht aan de Italiaanse topclub Juventus. Ook de transfer van Frenkie de Jong bracht veel geld in het laatje. De inkomsten van de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea, die zo’n 40 miljoen euro zal opleveren, zijn hier nog niet bij opgenomen.

Ook de bedrijfslasten gaan omhoog

Ajax is sportief gezien erg succesvol en dat zorgt voor een hoge omzet, alleen komen hier ook hogere andere kosten bij kijken. Om hun sterspelers in Amsterdam te houden moeten ze bijvoorbeeld hogere lonen op tafel leggen. Ook hebben ze vertrekkende spelers willen opvangen met het halen van waardige, maar dure vervangers. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bedrijfslasten omhoog zijn gegaan van 16,7 miljoen naar 93,1 miljoen.

View this post on Instagram

This trophy belongs here. 🙏 #ajapsv 🏆

A post shared by AFC Ajax (@afcajax) on

Ajax wordt rijker door groeiend eigen vermogen

Het totale eigen vermogen van Ajax bedraagt nu 261,7 miljoen euro. Elk jaar weer groeit het eigen vermogen en ook nu heeft het weer een impuls gekregen. De voetbalclub uit de Nederlandse hoofdstad heeft in het tweede deel van 2019 een netto-omzet geboekt van 110,4 miljoen euro, wat een toename is van 6,2 miljoen euro. Dit komt door het winnen van de Johan Cruijff schaal, merchandise, meer verkochte seizoenskaarten en tv-rechten.