Wel of niet scheren je schaamhaar scheren?

Net als bij het scheren van je lichaamshaar, dien je te bepalen of jij je gereedschap tevoorschijn moet toveren of gewoon in de kast kan laten liggen. Een goede manier om hierachter te komen, is met behulp van je partner (als je die hebt). Als je meisje fan is van een jaren ’70 pornoster look, houd dan vooral je scheermes uit de buurt van je kroonjuwelen. Maar als ze je oerwoud down there enigszins vervelend vindt – wat volkomen te begrijpen valt – doe er dan wat aan. Ook kan het zo zijn dat je het zelf weg wilt hebben, simpelweg om de hygiënische redenen. Ga van vooral je ballen scheren.

Scheren, trimmen of waxen?

Als alternatief voor scheren en trimmen, kan je ervoor kiezen om je schaamhaar te laten waxen. Dan moet je echter wel genoeg bodylotion op voorraad hebben en een aantal dagen lauwe douches nemen. Maar als je het niet bepaald prettig vindt dat er een onbekende in de buurt zit van je klokkenspel, kies er dan zeker voor om zelf een scheermesje te pakken. Ten eerste is scheren, mits je het voorzichtig doet, een veel pijnlozere methode. Bovendien heb je geen hulp van anderen nodig en kan je de taak in alle rust thuis in de badkamer volbrengen.

Smeer nooit, maar dan ook echt nooit, ontharingscrème op je intieme zone. Het is namelijk niet fijn om onder de brandplekken te zitten, vooral niet op die plek.

hoe ballen scheren schaamhaar MAN MAN

Waarmee scheer je je ballen?

Om te voorkomen dat je in het ziekenhuis eindigt, is het van belang om te weten wat de juiste tools zijn om je oerwoud te snoeien. Hierbij moet je jezelf afvragen hoe geschoren je het wilt hebben. De een geeft de voorkeur aan een getrimde stijl, de ander vindt het fijner om helemaal glad te gaan. Gebruik je een risicoloze trimmer of moet je enorm voorzichtig te werk gaan met een scherp scheermesje? Indien je ervoor kiest om een scheermesje te gebruiken, zorg ervoor dat je er een gebruikt met zoveel mogelijk mesjes. Dit verkleint de kans op nare sneetjes tijdens het ballen scheren.

Het echte werk: je ballen scheren

Voorbereiding

Indien je het daar beneden al langere tijd niet hebt bijgehouden, moet je ervoor zorgen dat je een schaar bij de hand hebt. Je hoeft niet kort op de huid te knippen, maar zorg ervoor dat het tenminste geen oerwoud meer is. Dit voorkomt dat je scheermesje of trimmer verstopt raakt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft je scrotum niet bepaald een glad oppervlak. Dit vergroot de kans dat je jezelf verwondt tijdens deze klus, wat we vooral in dit geval natuurlijk liever niet hebben. Om het scheren soepel te laten verlopen, zorg ervoor dat je van tevoren koud water over je ballen wrijft. Ook is het mogelijk om het scheren onder een koude douche te doen. Hierdoor zal de huid zich verstevigen, wat het scheren een stuk makkelijker maakt. De volgende stap: het insmeren. Gebruik in dit geval doorzichtige scheergel zodat je kan zien waar je nog niet bent geweest. Indien je echt op safe wilt spelen, zet deze gel van tevoren in de koelkast. Dit zal ervoor zorgen dat de huid langer strak blijft, waarmee je de kans op een verwonding verder vermindert.

hoe ballen scheren schaamhaar MAN MAN

Het echte werk

Nu komt het… Je ballen scheren zich natuurlijk niet zelf. Pak een scheermes en let’s go. Allereerst houd je je penis omhoog om de huid strak te trekken. Dit is de sleutel tot succes. Gebruik alleen korte bewegingen. Scheer zoveel mogelijk met de richting van je haargroei mee. Indien je nog plaatsen ondekt waar je door de bomen het bos niet ziet, breng je nogmaals de scheergel aan en kan je tegen de richting van je haargroei in gaan. Dit moet je echter wel heel voorzichtig doen, want de kans op een ongelukken is in dit geval groter. Als je denkt dat het oppervlak eindelijk zo zacht is als baby billetjes, dep je grote (of kleine) vriend dan droog met een schone handdoek.

Nazorg van je ballen scheren

Na het scheren is de klus nog niet geklaard. Gebruik after shave balsem om huidirritatie en ingegroeide haren te voorkomen. Je huid daar beneden is namelijk nog veel gevoeliger dan op andere plekken. Kies hiervoor dan ook een alcoholvrije balsem voor de gevoelige huid. Smeer een aantal dagen achter elkaar voor het perfecte resultaat.

Irritatie is een veelvoorkomend probleem na een scheerbeurt. Zo voorkom je irritatie na het scheren.