Al Pacino is zonder twijfel één van de vele legendes die Hollywood heeft voortgebracht. De nu 79-jarige acteur zit al vijftig jaar in het vak en lijkt het nog niet rustiger aan te willen gaan doen. Zijn meest recente hoofdrol speelt hij in de nieuwe film van Martin Scorsese, The Irishman. Dit heeft voor Pacino uiteindelijk geleid tot een flink vermogen.

Zijn indrukwekkende carrière

Al Pacino begon zijn carrière in 1967. Zijn eerste rol op het podium betaalde ongeveer 125 dollar per week. Vijf jaar later veranderde Pacino’s leven compleet toen hij gecast werd voor The Godfather. Hij ontving 35.000 dollar voor zijn rol als Michael Corleone, wat vandaag de dag omgerekend zo’n 210.000 dollar zou zijn. The Godfather II betaalde Pacino 500.000 dollar (vandaag de dag zo’n 2.6 miljoen) en hij ontving daar bovenop nog 10% van de bruto omzet van de film. Het werd bij The Godfather III een beetje lastig, omdat Al Pacino zeven miljoen wilde plus een percentage van de bruto omzet van de film. Regisseur Francis Coppola ging hier niet mee akkoord en dreigde de film te beginnen met een begrafenisscène van Michael Corleone. Hierna stemde Pacino in met vijf miljoen euro voor de film.

Het totale vermogen van Al Pacino

Rond 1990 kreeg Pacino zo’n tien miljoen euro per film. In die periode zat hij in bekende films als Heat en Donnie Brasco. Onlangs werd bekend dat Pacino een deal heeft met HBO, dat hem 10 miljoen dollar garandeert voor elke film die hij voor het netwerk speelt. Tot nu toe speelde de acteur in You Don’t Know Jack, Paterno en Phil Spector.Al Pacino’s uiteindelijke vermogen wordt geschat op zo’n 120 miljoen dollar.

Pacino heeft een Oscar gewonnen, een BAFTA, twee Emmy’s, twee Tony’s en vier Golden Globes. Hij werd ook genomineerd voor een Grammy in 2001 voor Best Spoken Word Album.