1. Begin met het opbouwen van spiermassa

Spieren kweken is de beste manier om een gezond lichaam te krijgen en te houden. Echter kost dit veel tijd. Zo kun je in een week snel genoeg een kilo vet kwijtraken, maar duurt het ruim een maand voordat je een kilo spier hebt gekweekt.

Foto via

De snelste manier om meer spieren te kweken is door het uitvoeren van squats, deadlifts, rows, chin-ups en overhead/bench pressing. Een goede manier om dit te doen is door drie sets uit te voeren met elk 10-12 herhalingen. Het gewicht bouw je wekelijks geleidelijk op. Echter verminder je het aantal herhalingen per week tot je uiteindelijk tot 6-8 herhalingen komt. Vervolgens verhoog je het aantal herhalingen per week tot je weer tot de 10-12 herhalingen zit terwijl je het gewicht niet verandert.

2. Investeer in gear

Onder het investeren van gear valt sportkleding. Investeer hierin zodat je een gehele week zou kunnen trainen. Zo kun je nooit voor verrassingen komen te staan en is er geen excuus om niet te gaan trainen. We adviseren je om trainingsgear aan te schaffen in de kleuren zwart en grijs en er hier meerdere van aan te schaffen.

trainen-afgetraind lichaam-zomer-lichaam-MAN MAN

Sweater - seaweed/volt

Nike Performance €105 Shop nu
trainen-afgetraind lichaam-zomer-lichaam-MAN MAN

FLY - Korte broeken - black/volt/black

Nike Performance €24 Shop nu
trainen-afgetraind lichaam-zomer-lichaam-MAN MAN

ZOOM ALL OUT FLYKNIT - Sneakers hoog - black/white/cool grey

Nike Performance €220 Shop nu

Daarnaast is het ook handig om een notitieblok aan te schaffen waarin je je voortgang kun bijhouden. Dit gaat je uiteindelijk meer motiveren om door te gaan met trainen wanneer je het resultaat mag aanzien.

3. Eet gezond

Een gebalanceerd dieet is van essentieel belang wanneer je het beste uit jezelf wilt halen. Gezond eten is verre van onaangenaam en het bestaat ook niet enkel uit het eten van sla, wortels en nog eens sla. Zo moet elke maaltijd voldoen aan een goede dosis proteïne, gezonde vetten en ontzettend veel groenten. Het moeilijkste is om dit vol te houden.

Foto via

4. Maak je hoofd leeg

Stress is de aartsrivaal van je verborgen summer body. Wanneer je stress ervaart kunnen je spieren niet herstellen, voelen workouts zwaarder aan en krijg je eerder het gevoel dat je geen vooruitgang boekt. Daarom is het van essentieel belang om je hoofd leeg te maken van negatieve gedachtes. Je kunt niet overal de controle over hebben, maar je kunt wel bepalen hoe je op bepaalde dingen reageert. Het ontwikkelen  hiervan kost tijd, maar je inzet wordt uiteindelijk wel beloont. En zoals filosoof Epictetus ooit heeft gezegd:

We are disturbed not by what happens to us, but by our thoughts about what happens.”

Je hebt nog vijf maanden de tijd om aan die killer summer body te werken. Met deze workouts kun jij dat doel bereiken.