Effectief je biceps trainen met deze oefeningen

Ook al zijn de biceps slechts een klein onderdeel van je hele lichaam, het is wel een van de zaken die als eerste opvallen. Een stel goed gespierde armen dwingen respect af en laten duidelijk zien dat je aandacht bestaat aan je uiterlijke verschijning. Om een beetje vlot van start te gaan vertellen we je alvast welke tien oefeningen je zeker moet doen als je jouw biceps wilt trainen.

Alternating Incline Dumbbell Curl

De Alternating Incline Dumbbell Curl is waarschijnlijk de beste oefening om je biceps in omvang te laten groeien. Deze oefening versterkt het bovenste deel van de biceps en zorgt voor meer spiermassa.

 

Seated Alternating Hammer Curl

Hoewel dit niet per se de meest bekende biceps-oefening is, is de Hammer Curl een van de favoriete oefeningen onder bodybuilders. Het voordeel is dat je elke arm apart kunt trainen zodat je heel specifiek kunt werken aan het gewenste resultaat. Kortom, wil je echt resultaat zien? Wissel dan regelmatig van spiergroep om de biceps te versterken.

 

Standing Reverse Barbell Curl

Je zal zonder twijfel ooit de Barbell Curl in je spiergroei trainingsschema hebben opgenomen. Het is een goede oefening, maar het wordt pas echt interessant als je gebruikt gaat maken van een omgekeerde grip. Hier wordt je bicep-training aanzienlijk zwaarder van en boek je veel eerder vooruitgang.

 

Seated Alternating Dumbbell Curl

Het lijkt wellicht een zeer eenvoudige oefening, maar als je serieus aan de slag wil om stevige armen te krijgen, dan is de dumbbell curl onmisbaar. Met deze oefening activeer je zowel de spiergroep van boven- en onderarmen. Onderzoek toont zelfs aan dat de variant waarbij je zittend de oefening doet het meeste resultaat oplevert.

 

Standing Cable Curl

Ook deze oefening oogt simpel, maar is in feite super effectief. Met deze oefening kun je op een aangename manier je biceps flink trainen. Maak gebruik van een constante weerstand en je zult je verbazen over het resultaat.

 

Standing Barbell Curl

De Standing Barbell Curl is van oudsher de meest voorkomende biceps-oefening en dat is niet zonder reden. Met de halters kunt je de beide armen tegelijkertijd en gelijkmatig trainen waardoor je veel meer controle hebt over het uiteindelijke resultaat.

 

Zottman Curl

Zie dit als een multifunctionele training. Door de vele bewegingen is een van de beste biceps-oefeningen die je aan je arsenaal kunt toevoegen. De Zottman Curl richt zich op alle drie de belangrijkste spieren waar de biceps uit bestaan.

 

Concentration Curl

De Concentration Curl is een geïsoleerde biceps-oefening, puur bedoeld om spiermassa op te bouwen. Komt goed uit, want dat is de ultieme doelstelling. De oefening dwingt je in feite om je te concentreren op de contractie van de spieren en niet op de intensiteit.

 

Cable Flex Curl

De Cable Flex Curl is nog zo’n oefening die eigenlijk niet mag ontbreken. Het stelt je in staat om de biceps gespannen te houden terwijl je steeds van spiergroep wisselt. De zwaarte van deze oefening zorgt voor een optimaal resultaat als je het regelmatig in je training opneemt.

 

Seated Cable Row

Dit lijkt misschien meer een rugoefening dan een biceps-oefening, maar het is de rechtopstaande positie die de Seated Cable Row echt tot een succesnummer maakt. In deze houding staan ​​de biceps in een rechte lijn waardoor ze gedwongen worden om hard te werken en je dus uiteindelijk meer spiermassa gaat opbouwen.