Dit zijn de best betaalde acteurs van 2020

Goed, het jaar is wellicht nog niet voorbij, maar toch valt er al het nodige te zeggen over de best betaalde acteurs van dit jaar. Dat komt natuurlijk doordat veel films zijn uitgesteld: of de productie is even op pauze gezet of de release laat nog op zich wachten. De lijst die Forbes opstelde over de 10 best betaalde acteurs, is gebaseerd op de periode van juni 2019 tot juni 2020. Ook al kwamen deze talenten wellicht met minder werk te zitten, toch bleef het geld op hun rekening lekker binnenstromen. Dat verdienden ze niet alleen uit salaris voor films, maar ook met hun eigen bedrijven, licenties en producten.

10. Chackie Chan – 40 miljoen

In de periode die Forbes onderzocht maakte Chan vijf films. Het lijkt nogal sterk dat hij voor elke film minstens $8 miljoen dollar kreeg. Zijn grote jaarsalaris over de afgelopen 12 maanden komt dan ook voornamelijk voort uit licenties en sponsors. Ook al is de actieheld al 66 jaar, toch zullen we hem naar alle verwachtingen nog wel een paar jaar in films zien spelen. Het is dus de vraag waar hij volgend jaar in deze ranglijst eindigt.

best betaalde acteurs

9. Adam Sandler – 41 miljoen

Sandler was het afgelopen jaar te zien in menige film die ons is bijgebleven. Zo speelde de acteur een serieuze rol in Uncut Gems, waar hij $5 miljoen voor kreeg. Ook schitterde hij gelukkig in het hilarische Murder Mystery. Het is afwachten of hij de komende tijd op de serieuze tour blijft, of wellicht tekent voor een vervolg op Murder Mystery.

best betaalde acteurs

8. Will Smith – $44.5 miljoen

Will Smith kennen we natuurlijk allemaal. We schreven je eerder al over de vijf films met Will Smith in de hoofdrol die je gezien moet hebben. De acteur was recent in het opspraak vanwege zijn huwelijk met Jada Pinkett-Smith, maar op filmgebied heeft hij zichtbaar niets te klagen.

best betaalde acteurs

7. Lin-Manuel Miranda – $45.5 miljoen

Wellicht dat bij Lin-Manuel Miranda niet meteen een belletje gaat rinkelen, maar de acteur timmert goed aan de weg. De acteur was onder andere te zien in het succesvolle Hamilton en het spannende His Dark Materials. Zoals het er nu uitziet zal hij ook in komende jaren tot de best betaalde acteurs horen.

best betaalde acteurs

6. Akshay Kumar – $48.5 miljoen

Niet alleen Hollywood levert sterren af, maar Bollywood net zo goed. Akshay, groot in de Bollywood scene, hoort dan ook bij de best betaalde acteurs van 2020. De acteur verdiende naast zijn filmrollen ook veel geld met sponsor-deals.

best betaalde acteurs

5. Vin Diesel – $54 miljoen

Zeg je Vin Diesel, dan zeg je natuurlijk Fast & the Furious. Het nieuwste deel in deze succesvolle filmreeks (alweer het negende deel) staat op de planning voor begin volgend jaar. Wie weet op welke positie we hem volgend jaar dus kunnen verwachten.

Vin Diesel

4. Ben Affleck – $55 miljoen

Ben Affleck heeft door de jaren heen meegewerkt aan grote producties die ervoor hebben gezorgd dat hij er warmpjes bij zit. Van een rol als Batman, tot een glansrol in Gone Girl; deze acteur weet hoe hij zich moet koppelen aan succesformules. Recent zagen we hem in de film The Way Back.

Ben Affleck

3. Mark Wahlberg – $58 miljoen

Waarschijnlijk heb jij Spenser Confidential gezien, of er in elk geval van gehoord. De film kon rekenen op slechte recensies en sloeg de plank behoorlijk mis. Toch wordt er al gewerkt aan een vervolg, vanwege de hoge kijkcijfers. Voor Wahlberg betekende de veel in elk geval een riant salaris, wat zeker heeft bijgedragen aan het grote geldbedrag dat hij de afgelopen maanden verdiende.

Mark Wahlberg

2. Ryan Reynolds – $71.5 miljoen

Deze man lijkt het allemaal te hebben: een tweede plek op de lijst van best betaalde acteurs, een prachtige vrouw én een bizar jaarsalaris. Verreweg zijn grootste succes dit jaar had hij met 6 Underground, over een groep keiharde killers die strijden tegen onrecht.

Ryan Reynolds

1. Dwayne Johnson – $87.5 miljoen

De absolute nummer één onder de best betaalde acteurs van 2020 is toch echt Dwayne ‘The Rock’ Johnson, die meer dan het dubbele verdient van de nummer 10 van deze lijst. Door sponsor-deals en samenwerkingen verdiende hij veel, maar ook voor Red Notice, de duurste Netflix film ooit, kon hij alweer een flink aantal miljoenen op zijn rekening bijschrijven.

Dwayne Johnson