His Dark Materials is veelbelovend

HBO bracht ons eerder al Game of Thrones. De verwachtingen over His Dark Materials waren dus torenhoog. De makers van de serie hebben in elk geval vertrouwen in de serie: al voordat het eerste seizoen uitkwam kreeg het tweede seizoen al een groen licht en vonden de opnames plaats. De serie is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van Philip Pullman. In 2007 werd al een film over het eerste boek in de serie gemaakt, met Daniel Craig en Nicole Kidman. Nu is het dus tijd voor een serie die alle boeken vertoond. Maar waar gaat deze serie over?

His Dark Materials

Een nieuw universum in His Dark Materials 

Het verhaal van His Dark Materials speelt zich af in een universum die erg lijkt op het Engeland zoals wij dat kennen, met een paar opvallende details. De zielen van mensen hebben namelijk een vaste dierenvorm aangenomen en volgen de mensen aan wie zij toebehoren overal. Centraal staat het weeskind Lyra, die opgroeit aan de Universiteit van Oxford. Zij is hier als baby heen gebracht door haar oom, Lord Asriel. Aan het begin van de serie keert deze zelfde oom weer terug naar de Universiteit. Hij heeft onderzoek gedaan naar parallelle werelden en een mysterieus fenomeen dat hij “Dust” (stof) noemt.

Spannende gebeurtenissen

Al gauw blijkt dat zijn bevindingen controversieel zijn en de waarheid over het universum spoedig aan het licht zullen brengen. Hij kan dan dus ook rekenen om een hoop tegenstand, met name van een machtige organisatie genaamd het Magisterium en de bikkelharde Mrs. Coulter. Lyra wordt hier tegen wil en dank bij betrokken. Wanneer haar beste vriend Roger verdwijnt, en later nog meer kinderen, wordt al gauw duidelijk dat er in His Dark Materials dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

His Dark Materials

De nieuwste vette fantasy-serie

De trailer van de serie belooft een kruising tussen fantasy en spanning, avontuur en mysterie. His Dark Materials wordt door velen gezien als dé opvolger van Game of Thrones. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen hebben de makers duidelijk alles uit de kast getrokken. Denk aan gepantserde ijsberen, heksen en een kompas dat altijd de waarheid spreekt. Ook The Witcher schijnt Game of Thrones-waardig te zijn.

Check de trailer hieronder.