Magische actie in The Witcher 

Eerder werd al een eerste teaser van The Witcher onthuld. Nu is de eerste hele trailer prijsgegeven. The Witcher speelt zich af in een onbekend continent. Hierin wonen onder andere elven, dwergen en mensen. Andere volken die voorkomen in de fantasiewereld zijn vampieren, weerwolven en gnomen. Een grote verzameling aan verschillende wezens dus. De hoofdpersoon van de serie is Geralt (gespeeld door Henry Cavill), een “witcher”.

Als “witcher” heeft hij al op jonge leeftijd al bovennatuurlijke krachten ontwikkeld. Hierdoor is hij in staat om beesten en monsters op te jagen. In het continent zijn deze monsters echter niet het enige wat hij moet vrezen: ook menselijke vijanden liggen overal op de loer. In de serie ontmoet Geralt onder andere een mysterieuze tovenares en prinses.

the witcher

Netflix’ antwoord op Game of Thrones 

De serie heeft overeenkomsten met fantasy-klassiekers als Lord of the Rings en Game of Thrones. The Witcher is, net als deze namen, een adaptatie van een succesvolle boekenreeks. De vraag is of de serie net zo’n succes wordt als de boeken en andere series. Als het aan Netflix ligt in ieder geval wel.

Gebaseerd op wat we zien in de recent uitgebrachte trailer zit de serie wel bomvol met actie, mysterie en magie. Dit zijn echter niet de enige thema’s. Zo is het duidelijk dat Geralt ook worstelt met zijn identiteit als buitenstaander en moeite heeft om aansluiting te vinden bij het “normale” volk.

De release van The Witcher 

Om The Witcher in zijn volle glorie te kunnen aanschouwen op Netflix, moeten we nog even geduld hebben. 20 december staat de serie op de streamingsservice. Tot die tijd moeten we het doen met de trailer, die je hieronder kan bekijken.

the witcher