GoT-vervanging?

Tja, dat is de prangende vraag hier. Zo gauw duidelijk werd dat er na acht seizoenen een einde zou komen aan Game of Thrones, werd er driftig naar een plaatsvervanger gezocht. Want we kennen allemaal het gat dat ontstaat als je favoriete serie afgelopen is. Hoewel er allerlei series het gat in denken te gaan springen, lijkt de één een geschiktere kandidaat te zijn dan de andere serie. Zo schreven we je eerder al over een soort Game of Thrones met samoerai’s. Een andere serie die de juiste papieren in huis lijkt te hebben, is de Netflix Original The Witcher. Deze serie lijkt dan ook verreweg het meest gemeen te hebben met Game of Thrones. Zeker wat betreft verhaal en setting. Dat, en de opmerkelijke namen die de karakters hebben natuurlijk. The Witcher trailer is nu vrijgegeven.

The Witcher trailer

The Witcher trailer

In The Witcher trailer krijgen we eindelijk te zien hoe het Continent eruit gaat komen te zien. Het is een wereld die iets meer neigt naar de middeleeuwen in verhouding tot Game of Thrones. Het is ook een wereld waarin mensen samenleven met heksen, elven en monsters. Magie gaat een belangrijke rol spelen in The Witcher. Geralt of Rivia is een afgezonderde monsterjager. Hij ondervindt dat mensen veelal een stuk kwaadaardiger zijn dan de monsters waar hij op jaagt. Door het lot is hij aangewezen op Princess Ciri, die een duister geheim met zich meedraagt, en Yennefer of Vengerberg, een krachtige tovenares. Samen moeten ze zich een weg door de wereld zien te banen.

The Witcher trailer

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Henry Cavill

Die blonde kerel die zo prominent in de The Witcher trailer te zien is, is niet Orlando Bloom. Misschien blijft de realisatie uit door zijn nieuwe permanentje, maar het is toch echt Henry Cavill. Hij was bijvoorbeeld eerder als Superman tegenover Ben Affleck te zien in Batman vs. Superman: Dawn of Justice. In The Witcher speelt hij de rol van monsterjager Geralt of Rivia. Hij is verreweg de grootste naam in de nieuwe Original. De jonge prinses wordt gespeeld door Freya Allan, voor wie het weleens een heel belangrijk jaar kan gaan worden. Tovenares Yennefer gaat vertolkt worden door Anya Chalotra, die pas vorig jaar een eerste rol als Jennifer Ashman in de serie Wanderlust had. The Witcher seizoen één staat voor het laatste kwartaal van 2019 op de planning bij Netflix.

Na 33 jaar wachten is het eindelijk zover. Bekijk de trailer van Top Gun: Maverick.