Top Gun: Maverick

This Ghost Rider requesting a flyby. In Top Gun: Maverick kruipt Tom Cruise eindelijk weer in de huid van Pete ‘Maverick’ Mitchell. Top Gun is zo’n iconische film die iedereen een keer gezien moet hebben. Pete is een geniale, maar ook ongehoorzame straaljagerpiloot in opleiding. Zijn grote rivaal is Tom ”Iceman” Kazansky, gespeeld door een nog stukken jonger zijnde Val Kilmer. De film is vooral iconisch geworden door de sfeer die neergezet wordt. Prachtige zonsondergangen, imposante vliegdekschepen, snelle motoren en natuurlijk Kelly McGillis. Reden temeer voor een follow-up. Die gaat er komen met Top Gun: Maverick. Zo te zien zit het wel weer goed met die zonsondergangen en snelle straaljager beelden.

Top Gun: Maverick

Nieuwe trailer

Op Comic Con in San Diego is een eerste trailer voor Top Gun: Maverick vrijgegeven en daar worden we toch wel enthousiast van. De trailer opent met een lege zoutvlakte en de gerafelde, donkerbruine stem van Ed Harris. Ed heeft het over een enige man die de afgelopen veertig jaar in staat is geweest drie vijandige vliegtuigen neer te halen. Uiteraard, dat kan er maar één zijn. Na wat razendsnelle straaljager beelden verschijnt hij op net iets minder dan een minuut in de trailer eindelijk zelf in beeld: Maverick. Ed vraagt zich af waarom Maverick in godsnaam nog steeds slechts een commandant is. Hij had inmiddels al lang en breed een admiraal met twee sterren kunnen zijn. Maverick kan er niet wakker van liggen en haalt in principe min of meer zijn schouders er voor op.

 

Nog even wachten

Meer over de plot kunnen we je op dit moment nog niet melden. Wel zien we op een gegeven moment Jon Hamm in uniform een beetje moeilijk en verward kijken terwijl hij zich tussen een rij straaljagers door beweegt. Prettig nieuws is dat Jennifer Connelly ook in Top Gun: Maverick te zien zal zijn. Zij is samen met Cruise op een motor gespot. Wat de rol van Ed Harris gaat worden, is nog niet bekend. Iemand die niet in de trailer naar voren komt, maar wel zeker in de film zal verschijnen, is Val Kilmer. Hij gaat opnieuw in de rol van Iceman kruipen. Even wachten is het nog wel. Top Gun: Maverick had eigenlijk deze maand uit moeten komen, maar is met een jaar vertraagd. De nieuwe releasedatum is 16 juli 2020. Ach, we wachten al 33 jaar, dus een jaartje kan dan ook nog wel.

Meer Tom Cruise? Dit zijn 10 vette films met Tom Cruise.