Beste series op Netflix met slechts één seizoen

We doen het allemaal weleens: een hele serie binge-watchen. Je begint soms aan een serie die je vervolgens zo in zijn greep houdt dat je niet kan stoppen tot de laatste aftiteling bereikt is. Hoewel het heerlijk kan zijn je onder te dompelen in zo’n serie, heb je misschien niet altijd tijd om je te verliezen in zeven seizoenen Mad Men of Homeland of vier seizoenen Peaky Blinders. Voor jou hebben wij daarom uit de beste series op Netflix 5 titels gefilterd die maar één seizoen hebben en je zonder problemen zo weggekeken hebt. Voor de beste Netflix Originals bekijk je onze lijst van films en series van Netflix zelf.

You

In You maken we kennis met Joe Goldberg, de manager van een New Yorkse boekenzaak. Op een dag loopt de mooie en charmante Guinevere Beck (roepnaam Beck), die ervan droomt schrijver te worden, zijn winkel binnen. Joe valt onmiddellijk als een blok voor de blondine en besluit dat niemand anders dan hij de ware voor haar is. Hij begint haar te stalken via Facebook en daarna ook in fysieke zin als hij uitvindt waar ze woont. Langzaam begint hij zich in haar leven te werken tot het punt waar hij zelfs een relatie heeft met Beck, die niets vermoedt. You legt op slinkse wijze ook onze relatie met social media bloot en wijst ons op de gevaren van allerlei privézaken die wij nietsvermoedend delen. Je weet nooit wie er allemaal mee kunnen kijken.

series 1 seizoen

 

The Haunting of Hill House

Door een hoofdrol voor Michiel Huisman heeft The Haunting of Hill House een extra Nederlands tintje. Het zorgt er natuurlijk niet automatisch voor dat het tot de beste series op Netflix behoort, maar het maakt de serie natuurlijk wel dubbel het kijken waard. Bij de ensemblecast zitten ook – naast Huisman – onder andere Carla Gugino en Elizabeth Reaser. In 1992 koopt een gezin met twee kinderen ‘Hill House’ met de intentie het huis te renoveren en te verkopen, zodat ze een eigen huis kunnen bouwen. Door onvoorziene ontwikkelingen duurt het renovatieproces langer. Gaandeweg krijgen ze te maken met paranormale activiteiten in het huis. 26 jaar later krijgen de kinderen en hun vervreemde vader opnieuw last van de paranormale activiteiten.

 

Bodyguard

Richard Madden speelt de rol van de Britse, aan PTSD leidende oorlogsveteraan David Budd. Als David in een volle trein de wc opzoekt, treft hij een vrouw met bomgordel aan. Hij weet ternauwernood de aanslag te verijdelen. Door zijn heldendaad wordt David gepromoveerd tot een positie in het beveiligingsdetail van de ambitieuze en politiek uitgesproken Home Secretary Julia Montague. Klein probleempje: Montague staat voor alles dat David verafschuwt. Door zijn oorlogsverleden krijgt David bovendien te kampen met PTSD, een chronisch wantrouwen van politici en een neiging tot wispelturig gedrag. De Britse serie duurt met zes afleveringen net iets meer dan zes uur. Als je je een beetje kwaad maakt, kijk je dat dus zo in een avondje weg.

 

The End of the F***ing World

Begin 2018 kwam deze zwarte comedyserie op Netflix. In deze eigenzinnige, aparte Britse Netflix Original volgen we de 17-jarige James. James is een beetje een vreemde vogel, een loner, die onder de veronderstelling is dat hij een psychopaat is. Gevoelens lijkt hij niet te hebben, moordneigingen wel. Hij trekt de aandacht van de rebelse klasgenoot Alyssa. Zij heeft een moeilijke thuissituatie met een stiefvader die niet onder stoelen of banken schuift dat hij liever zou zien dat Alyssa niet thuis zou komen. In James ziet Alyssa haar kans schoon om aan haar problemen te ontvluchten. Ze zet James aan de autosleutels van zijn vader te pakken en samen gaan ze er vandoor. The End of the F***cking World gaat uit van een onwaarschijnlijk thema, maar toch werkt de serie.

 

The Alienist

Hoewel de The Alienist slechts één seizoen van tien afleveringen heeft, behoort de serie wel tot de beste series op Netflix. Met Daniel Brühl, Luke Evans en Dakota Fanning zitten er een paar grote namen tussen de cast. De serie speelt zich af in New York City tussen 1895 en 1897 en is een mix tussen fictie en non-fictie. Brühl speelt psycholoog Laszlo Kreizler, die zichzelf een ‘alienist’ noemt. Hij behandelt niet lichamelijke, maar psychologische ziektes. Hij is een oud-klasgenoot van Teddy Roosevelt, jawel, die Roosevelt die later president zou worden. In zijn nieuwe functie als politiecommissaris doet Roosevelt een beroep op Kreizler bij het oplossen van een serie kindermoorden. De decors van The Alienist zijn daarbij adembenemend en maakt van de serie tot een echte aanrader.

 

Om up-to-date te blijven in wat nieuw op Netflix is, bekijk je ook onze lijst van het beste dat 2019 te bieden heeft.