Nieuw op Netflix

Netflix is zo aardig het aanbod constant bij te werken en aan te vullen. Al die nieuwe content kan soms overweldigend zijn. Jij hebt immers ook een druk leven, en dan valt de filmkeuze des te zwaarder. Daarom zullen wij voor jou per maand een aantal titels eruit pikken. Deze titels zijn nieuw op Netflix:

April

Ook in de maand april is er weer veel moois nieuw op Netflix. Met een Zweedse serie, stand up comedy en een natuurserie in de hoofdrol was het zeker een volle maand.

Quicksand

Mocht jij fan zijn van The Sinner, dan zal dit waarschijnlijk iets voor jou zijn. 5 april verscheen deze Zweedse Netflix Original en het kan weleens een groot succes worden. Quicksand weet je gelijk beet te pakken door een goeie spanningsopbouw. We beginnen in de hectische momenten na een schietpartij op een middelbare school. Volledig gedesoriënteerd wordt Maja Norberg afgevoerd. Het volgende wat zij te horen krijgt, is dat ze wordt aangeklaagd voor moord. Wat er zich exact heeft afgespeeld weten we dan nog niet. Bij de ondervraging wordt haar relatie met haar vriendje Sebastian, waarvan wij beelden via flashbacks te zien krijgen, erbij gehaald. Dit lijkt met de schietpartij te maken te hebben, maar Maja kan zich met geen mogelijkheid herinneren of en hoe Sebastian daarbij betrokken zou zijn. De zes afleveringen van het seizoen 1 zijn nu allemaal te zien.

Kevin Hart: Irresponsible

Hij trok zich in december 2018 na de nodige controverse nog terug als host van de Oscars, maar Kevin Hart is niet te stoppen. Het is inmiddels goede business voor een stand up comedian om een Netflix Special te doen en dit is alweer Kevin Harts vijfde stand up show op Netflix. In Irresponsible gaat hij in op zijn eigen misstappen in zijn tweede huwelijk en dat op de hilarische manier die we gewend zijn van de razendsnelle comedian. Hij is voor een publiek van 15.000 man op een podium in het midden van de zaal in de O2 Arena in Londen dan ook in bloedvorm. Probeer je lachen maar eens te onderdrukken bij de grappen van dit drukke baasje. In februari voegde Netflix ook al zijn comedyspecial Guide to Black History toe.

Our Planet

Natuurseries doen het verrassend goed. De NPO scoort geregeld goed met BBC-series die ingesproken zijn door David Attenborough. Ook natuurseries van eigen bodem, zoals De Nieuwe Wildernis van vorig jaar, trekken veel kijkers. Het stoffige imago is in ieder geval wel van het genre af. Netflix heeft besloten een graantje mee te pikken in deze hoek. Op 5 april werd de adembenemende serie Our Planet, eveneens met stem van David Attenborough, toegevoegd aan het assortiment. De visionaire serie, zoals Netflix het zelf noemt, laat in acht afleveringen niet alleen de wonderen van de wereld zien. De docu-serie gaat ook in op de gevolgen van klimaatveranderingen voor diersoorten en hun habitat wereldwijd. Het is een belangrijke, andere kijk op de schitterende beelden.

Maart

Ook deze maand heeft weer veel voor ons in petto. Een klopjacht op één van de beruchtste criminele koppels, een serie vol zwarte humor en een film die al ‘de beste film van het jaar 2019’ genoemd wordt. Check hieronder de tofste Netflix series en films van maart 2019.

The Highwaymen

Het verhaal van Bonnie en Clyde, het illustere gangster duo van de jaren dertig, kennen we allemaal wel. Het is dan ook al meerdere keren verfilmd. Er zijn dan nog eens talloze variaties erop, zoals Natural Born Killers. Het verhaal dat The Highwaymen vertelt, is daarentegen een stuk minder bekend: dat van de Texas Rangers die Bonnie en Clyde in 1934 gevangen hebben. Dit detective duo door Woody Harrelson en Kevin Costner laten vertolken, is op papier in ieder geval een goed idee. Gelukkig weet regisseur John Lee Hancock dit naar het witte doek te vertalen in deze bloedstollende achtervolgingsthriller.

After Life

O, die Ricky Gervais. Zwarte humor kan je aan hem wel overlaten. Als Tony Johnson heeft Gervais, in navolging van series als The Office [UK], wederom geen blad voor de mond en is hij eerlijk op het pijnlijke af. Het vernuftige is dat die eerlijkheid in het script verweven zit. Als Tonys vrouw namelijk aan de gevolgen van borstkanker overlijdt, besluit Tony de wereld hiervoor te straffen door zich niets meer van iemand aan te trekken en precies alles te doen en te zeggen waar hij zin in heeft. Laat het maar aan Gervais over om dat hilarisch neer te zetten. Deze Britse Netflix Original is al hernieuwd voor een tweede seizoen (releasedatum 2020), de zes afleveringen van seizoen 1 zijn in hun geheel te zien.

 

Triple Frontier

Triple Frontier die gehypt is als ‘de beste film van het jaar.’ Of dat daadwerkelijk zo is, kan je nu voor jezelf gaan uitvinden. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen: Ben Affleck, Oscaar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund en Pedro Pascal, die we kennen van Narcos. De regisseur heeft met Margin Call en A Most Violent Year (eveneens met Oscar Isaac) al laten zien wat hij in huis heeft. Vijf commando’s beramen een operatie om een enorme som geld van een Colombiaans drugskartel te veroveren, wat hun organisatie lam moet leggen. Wat de operatie bemoeilijkt, is dat het geen militaire missie is, maar een ordinaire overval. Hun leven tot dusver kunnen ze na de roof in ieder geval vergeten.

 

Februari

Februari had ook te maken met redelijk wat nieuwkomers. Echter viel ons oog vooral op een film uit het jaar 2014: Gone Girl.

 

The Umbrella Academy

Deze maffe sci-fi/fantasy serie van Netflix moet je zien om te geloven. Zeven kinderen worden in 1989 door miljardair Reginald Hargreeves geadopteerd. Via de door hem opgerichte Umbrella Academy vormt hij zijn kinderen om tot een team van superhelden. Vandaag de dag zijn de zeven van elkaar vervreemd, maar het overlijden van Hargreeves brengt ze weer bijeen. Ondanks een kille toon blinkt de serie uit in fantastische visuals en gevatte humor. Het is een wereld waarin je niet raar moet opkijken van een pratende aap of iemand die vanuit de toekomst gereisd komt. Het tweede seizoen is al bevestigd.

Gone Girl

Goed nieuws: Gone Girl is door Netflix aan het aanbod toegevoegd. Zo nu en dan komt een bioscoopfilm van enkele jaren terug nieuw op Netflix, en dit is een hele vette. Perfect voor als je hem destijds gemist heb in de bios of omdat je hem gewoon nog eens wil zien. In deze David Fincher-film verdwijnt Ben Afflecks vrouw op mysterieuze wijze. Als hij zich in het politieonderzoek nogal koeltjes gedraagt en ook informatie lijkt achter te houden, maakt hij zich verdacht. Gone Girl is een thriller die je op het puntje van je stoel of bank laat zitten. Bovendien zit er een joekel van een plottwist in, maar die gaan we je absoluut niet verklappen.

 

Januari

Om te zien wat er in januari allemaal nieuw op Netflix, check je hieronder de films en series die in januari op Netflix verschijnen. Een veelbesproken documentaire over het ‘tofste festival ooit’ en een humoristische serie vol met ongemakkelijke momenten stelen de show.

Fyre

Stel je voor: je gaat naar het vetste muziekevenement op een privé-eiland met de meest luxe hotelsuites waar de hipste mensen aanwezig zullen zijn. Eenmaal aangekomen blijkt dan dat iedereen in tenten moet slapen, de lunch bestaat uit droge, bruine boterhammen met kaas en, o ja, er zijn geen muziekgasten. Klinkt als een nachtmerrie, maar het is echt gebeurd. Dat is het verhaal dat nieuwe Netflix-docu Fyre brengt. Over Billy McFarland, de ondernemer die tegen zijn investeerders loog en ”the greatest party that never was.” De docu laat daarnaast zien hoe het hypen van een evenement vandaag de dag in zijn werk gaat.

Sex Education

Deze Britse serie is gelijk vanaf het moment dat deze op 11 januari nieuw op Netflix online gezet werd een razend succes. Otis is een ongemakkelijke tiener. Wat hem daarbij niet bepaald helpt, is dat zijn moeder een sekstherapeut is. Als Otis zijn treiteraar onbedoeld met seksadvies helpt, besluit de tegendraadse Maeve met hem een sekstherapie business op te zetten. Het grootste winstpunt van de serie is de droge humor, wat je aan de Britten wel over kan laten. Reeds verlengd voor een tweede seizoen.

 

Er is veel nieuw op Netflix, maar er zijn ook een aantal klassiekers. Dit zijn de beste films op Netflix.