Eerder schreven wij al dat dit een van de meest veelbelovende nieuwe Netflix series van dit jaar gaat zijn. Quicksand is de eerste Zweedse crimeserie van Netflix. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Malin Persson Giolito. De serie verschijnt volgende week vrijdag 5 april, nog even een weekje wachten dus. Eerder werden er al enkele beelden vrijgegeven, maar nu hebben we ook de officiële Quicksand trailer te pakken.

Quicksand trailer

De crimeserie speelt zich af in Stockholm. Maja Norberg zit op een middelbare school voor welgestelde kinderen. Wanneer er een tragedie plaatsvindt op de middelbare school, wordt de alledaagse scholier Maja gearresteerd en beschuldigd van moord. Op het moment dat het gebeurt is het een grote verassing, maar na verloop van tijd komen er meer details naar boven. Gedurende de serie komt er een duidelijker beeld over Maja en het slachtoffer Sebastian Fagerman, die een connectie blijken te hebben.

Quicksand in groot rijtje

De hoofdrol van Maja wordt vertolkt door Hanna Ardéhn en de rol van Sebastian wordt vertolkt door Felix Sandman. Quicksand volgt een grote traditie van Zweedse crimeseries, zoals Springvloed, The Bridge en Wallander. Daarnaast wordt ook gesproken over een concurrent van the Sinner. Het afspelen van een moordverhaal, waar de moord zonder reden en enkele aanwijzing gepleegd werd, is dan ook een vergelijkende verhaallijn met de hitserie. Het belooft in ieder geval een heerlijk weekendje bingewatchen te worden in het weekend van 5 april.

Waar de ene Netflix serie na de ander uit de grond wordt gestampt, is het altijd maar kijken of de lovende kritieken daadwerkelijk waargemaakt kunnen worden. Maar na het zien van de nieuwe trailer van deze serie, is dit niet voor niets een van de veelbelovendste series. Nu maar afwachten tot het volgend weekend. Dit weekend niks te doen? Dan hebben wij gelukkig nog wel enkele goede netflix series voor je op een rijtje gezet.