Groeten voeten, dus ook een grote… Deze praatjes zul je overal wel een keer tegenkomen. Niemand weet of het klopt, maar zegt het maar gewoon. Het is vaak een manier om onzekerheid tegen te gaan. Wij willen nu toch echt eens weten wat de gemiddelde penislengte is. Gelukkig hebben we al antwoord op een van de meest bekende vraag: is er een verband tussen je schoenmaat en penislengte?

Wat is de gemiddelde penislengte?

Een onderzoek van medische literatuur onthulde de resultaten van 17 studies met zo’n 15.500 mannen. Zij hebben allen een penisafmeting ondergaan door gezondheidswerkers volgens de standaard procedures. De statistieken onthulden dat de gemiddelde penislengte in slappe toestand op zo’n 9,16 cm ligt. De gemiddelde penislengte in erectie ligt op en lengte van 13.12 cm. De onderzoekers proberen mede met dit onderzoek alle mannen gerust te stellen.

Er is namelijk een groot verschil per persoon. De een heeft in normale toestand een grotere penis, maar een relatief minder grote lengte verandering in een erectie. Er wordt gesproken over de termen bloedlul en vleeslul. Misschien heb je er al wel eens van gehoord, maar dit verklaart de verschillen van de penislengte.

Penislengte MAN MAN

De man met een relatief kleine penis, wees gerust: daar is niks mis mee. Mits hij goed tot leven komt in een erectie zit jij helemaal goed. Wanneer de erectie vele malen groter is dan de normale lengte, spreken we dus over een bloedlul. Deze naam heeft ‘ie te danken aan het feit dat er bloed naar je penis stroomt wanneer jij opgewonden raakt.

De man met en gemiddeld grote penis klinkt vaak wel heel cool. Echter heb je niks aan een grote penis als er in erectie weinig lengte bij komt. Natuurlijk heb je dan alsnog een mooi formaat, dat is toch wel fijn. Indien de penis in erectie niet heel veel groter wordt dan het al is, spreken we over een vleeslul.

Mocht je nog steeds wat onzeker zijn over de lengte van je penis, geen zorgen want je kan er alles mee! Deze standjes zijn perfect voor kleingeschapen mannen.