De beste films op Netflix

De beste film hoeft uiteraard niet per se de nieuwste film te zijn. Gelukkig heeft Netflix, naast de eigen content, een breed aanbod legendarische films. Van die films die je gezien moet hebben en eens in de zoveel tijd prima opnieuw kan bekijken. De beste en vetste films zijn immers tijdloos. Weet jij even niet wat je moet kijken of wil jij er zeker van zijn dat wat je kijkt van de hoogste kwaliteit is? Zoek dan niet verder, maar scrol naar beneden voor de beste films op Netflix.

Goodfellas

Op een of andere manier leent het gangstergenre zich vaak voor vette, legendarische films. We kennen natuurlijk allemaal The Godfather-trilogie, een klassieker onder ons mannen. Maar een film die net zo belangrijk in dit genre is, is Goodfellas van Martin Scorsese. Ray Liotta schittert in de glansrol van zijn carrière. Robert De Niro doet waar hij het beste in is, de no-nonsense badass. En als absolute knaller: Joe Pesci in de rol van de angstaanjagende, zeer vermakelijke gestoorde gek Tommy DeVito.

 

Pulp Fiction

In een lijst van beste films op Netflix mag een regisseur als Quentin Tarantino uiteraard niet ontbreken. Gelukkig heeft Netflix meerdere Tarantino-films in het assortiment staan. In een daverend oeuvre als de zijne is het haast onmogelijk een beste films te kiezen. Wij zijn gegaan voor Pulp Fiction, de film waarmee Tarantino definitief zijn naam vestigde. Dialogen zijn nooit genialer geschreven dan in deze film en Samuel L. Jackson en John Travolta zijn nooit beter geweest. De openingsscène alleen al zal iedereen overtuigen van het genie van Tarantinos script.

 

No Country For Old Men

Een film die absoluut niet mag ontbreken is No Country For Old Men. Deze keiharde film toont regisseursduo The Coen Brothers op hun allerbest. De broers staan bekend om hun onconventionele stijl en absurdistische zwarte humor, nergens zo vet als in deze film. Onvergetelijk is Javier Bardem in de rol van koelbloedige killer Anton Chigurh. Voeg daar een onvervalste Mexican standoff tussen hem en Josh Brolin aan toe, en je hebt een must-see.

 

Apocalypse Now Redux

Een absolute aanrader en eentje die hoog op de lijst van beste films op Netflix hoort, is de Redux-versie van Apocalypse Now. Want hoewel de originele versie al een epische lengte had, voegt deze versie nog eens 49 minuten toe waardoor deze in totaal drie uur en 22 minuten duurt. Een lange zit, maar zeer de moeite waard. Regisseur Francis Ford Coppola levert met deze film over de Vietnamoorlog opnieuw een cinematografisch meesterwerk af. De film is bekend om een rampzalig productieproces met een onhandelbare Marlon Brando en Martin Sheen, die kampte met een alcoholverslaving.

Old Boy

Nee. Niet die slappe remake van Spike Lee, maar het Zuid-Koreaanse origineel staat gelukkig op Netflix. Wat een film is dit! Je moet misschien even wennen aan het feit dat het ook in het Zuid-Koreaans gesproken is, maar er blijft een steengoede Martial Arts-film over als je daar doorheen prikt. Choi Min-sik schittert als de gekrenkte Oh, die uit is op wraak. Hoogtepunt is een vechtscène waarin Oh een slordige barrage tegenstanders moet uitschakelen in een lange gang, opgenomen in één lange take.

 

Heb jij de bovenstaande films toch wel gezien en ben je nieuwsgierig naar nieuwe releases? Deze bioscoopfilms verschijnen in april op het witte doek.