Wat is droog trainen?

Droog trainen is een term die veel wordt gebruikt in de fitness wereld. Droog trainen wordt ook wel cutten genoemd, en dit kan bereikt worden met voeding en training. De bedoeling van droog trainen is om zo veel mogelijk vet te verliezen en hierbij zo veel mogelijk spiermassa behouden. Zo zorg jij ervoor dat de spieren zich meer gaan laten zien waardoor je deze zomer lekker kunt gaan ontspannen op het strand.

Droog trainen: Wat is het en hoe doe je dit? MAN MAN

Droog trainen en voeding

Het draait bij het droog trainen voornamelijk om je voeding. Het is belangrijk om een geschikt dieet te vinden tijdens het droog trainen. Je verlaagt hierbij het aantal calorieën en zorgt ervoor dat je meer energie vebrandt dan jouw lichaam nodig heeft. Bij het dieet moet je goed opletten dat je voldoende eiwitten binnen krijgt, zodat je lichaam de eiwitsynthese kunt blijven bevorderen voor maximaal spierbehoud. Ook zal je wekelijks het aantal calorieën moeten afbouwen om zo je vetvebranding te blijven stimuleren. Zo krijg je een lager vetprecentage en meer spierdefinitie. Je voeding gaat gepaard met goede trainingen. Een goede droog training is een training waarbij de intensiteit hoger ligt dan bij een normale training. De intensiteit kun je verhogen door middel van minder rust tussen setjes door te doen. Ook kun je de aantal herhalingen verhogen, zodat je meer calorieën vebrandt.

Droog trainen: Wat is het en hoe doe je dit? MAN MAN

Val niet te snel af

Een hele goede tip bij het droog trainen: val niet te snel af. Een gemiddeld streefgewicht om wekelijks af te vallen is 0,5 kilogram. Val niet meer af dan dit. Als je geleidelijk en gecontroleerd blijft afvallen, zul je geen spieren verliezen. Als je te snel afvalt zul je ook minder sterk blijven in de sportsschool. Doordat je geleidelijk afvalt zul je wel wat kracht verliezen, maar je wilt dit proces niet versnellen omdat dit leidt ook naar meer spierverlies. Daarom is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten en hierbij je calorieën geleidelijk af te bouwen. Het droog trainen kan beginnen.