Baantjer het begin

Na de ooit zo succesvolle serie, nu dan eindelijk een film over de prachtige detective serie: Baantjer. “De Cock, met c, o, c, k” De meest befaamde uitspraak ooit uit een serie. Net als in de serie is De Cock gevestigd in het politiestation in de Wamoesstraat in Amsterdam. Tezamen met zijn nieuwe partner Montijn stuitten zij op een moordzaak, die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van de koningin.

De bioscoopfilm is te zien vanaf 18 april.

They Shall Not Grow Old

Honderd jaar na WO I is er veel bekend geworden over deze donkere bladzijden in de geschiedenis. Deze verschrikkelijke periode heeft natuurlijk veel impact gehad waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. In de historische documentaire They Shall Not Grow Old wordt een nieuw inzicht gegeven op de menselijke ervaringen. Er is in archieven gedoken en oude beelden zijn digitaal bewerkt en ingekleurd. Dit zorgt voor een akelig gevoel, alsof de beelden recentelijk zijn opgenomen.

Deze documentaire is vanaf 11 april te zien.

 

Le Jeu

Een heerlijke comedy om de traantjes bij weg te vegen van het lachen. Het draait om een vrij onschuldig avondje uit met vrienden. Tijdens de avond slaat de sfeer om. De stelletjes leggen namelijk hun telefoons in het midden, om vervolgens alle berichtjes hardop voor te lezen. Niet geheel verrassend, blijkt niet iedereen zo onschuldig als dat die lijkt.

De film is vanaf 25 april te zien in de bioscopen.

Fighting with my family

Geproduceerd door oud WWE legende Dwayne ‘The Rock’ Johnson, een verhaal dat gebaseerd is op dat van een andere WWE-worstelaar Paige (Saraya-Jade Bevis). Wanneer Paige en haar broer worden uitgenodigd om auditie te doen voor de WWE, grijpen zij deze met beide handen aan. Helaas gaat alleen Paige door en valt haar broer af. Vanaf dat moment wordt haar weg naar het daadwerkelijke podium vastgelegd. Een indrukwekkend staaltje film over de moeite en discipline die het kost om dit te bereiken.

De film is vanaf 4 april te zien in de bioscopen.

Hellboy

Deze kneiter harde actiefilm is legendary as fuck. Het draait om de superheld Hellboy (die half demonisch is). Hij is gevangen tussen de menselijke en bovennatuurlijke wereld. Strijdend tussen deze twee werelden komt hij terecht op het Engelse platteland. Op dit platteland stuit hij op ‘The Blood Queen’, iemand die vanuit de dood herrezen is. Maar alleen Hellboy kan haar stoppen. Een superheldenfilm die weer vol met actie staat, een echte aanrader voor degene die van superheldenfilms houden.

In de bioscoop vanaf 11 april.

Avengers End Game

De vierde en laatste film in deze duizelingwekkende goede filmreeks. Na de gebeurtenissen in “Avengers: Infinity War”, moeten de overige Avengers al hun krachten bundelen om de titaan te verslaan. Nadat de Infinity Stones de helft van de bevolking uitgeroeid heeft, is Thanos de heerser van het universum geworden. Thanos zal zijn heerschappij alleen maar vergroten als niemand ingrijpt. Maar daar zijn de Avengers voor, genoeg reden om de laatste film van de serie te gaan bekijken.

Vanaf 24 april kunnen we deze topper bekijken in de bioscopen.

 

Mocht je niet kunnen wachten om naar de bioscoop te gaan? Check dan even de verwachte bioscoopfilms van maart, dan heb je in ieder geval genoeg te doen tot de verwachte films in april op het witte doek verschijnen.