1. Route 66

Wellicht de meest bekende motorroute van allemaal. Route 66 heeft een lengte van 3.939 km dat het Midwesten van de Verenigde staten verbindt met de West coast. Deze route wordt sinds 1985 minder vaak bereden door de komst van een nieuwe aangelegde snelweg. Maar wanneer je toch deze motorroute aflegt, ga je praktisch terug in de tijd en heb je de route voor een groot deel voor jezelf.

beste-motorroutes-zwarte-motor-2016-MAN MAN Foto via

2. Ruta 40

Ruta 40 is een van de langste en de meest druk bereden weg van Argentinië, maar ook van Zuid-Amerika. De weg is maar liefst 5.301 kilometer lang en reikt uit van Cabo Vírgenes (Santa Cruz) tot aan Quiaca, een stad aan de grens van Bolivia. Wanneer je deze route aflegt kun je genieten van vele eye-catchers zoals het Andes gebergte, nationale parken en nog veel meer.

beste-motorroutes-wereld-ruta-40-MAN MAN  Foto via

3. Tibet

Wellicht de zwaarste route van de vijf. Deze motorroute is 3.500 km lang en reikt uit van Lhasa tot aan Kashgar. Ondanks dat de wegen tot Lake Pangon geasfalteerd zijn, is het ook de moeite waard om de zandwegen te berijden. Wat deze route het meest aantrekkelijk maakt is het punt net voorbij Dang. Daar vind je een rivier met een adembenemend uitzicht van de Himalaya.

beste-motorroutes-reizen-tiber-motor-MAN MAN Foto via

4. Transalpine

Reis vanaf Grenoble over de Alpen naar Venetië en rijd op een van de meeste bereden wegen van Europa, de Transalpine Route. Vooral in de zomer kan het ontzettend druk zijn en zul je een flinke stapel aan kleingeld nodig hebben om tol te kunnen betalen. Echter is het aan het eind van de rit dubbel dwars waard. De route begint in Frankrijk, is zo’n 2.400 km lang en maakt een reis door vier landen. Het is een bergachtige rit waarbij je voortdurend kunt genieten van het prachtige uitzicht.

bruutste-motorroutes-europa-transalpine-MAN MAN Foto via

Naast de beste motorroutes die je in Europa, Noord -en Zuid-Amerika en Azië kunt berijden, moet je ook eens naar New Zeeland gaan. Reis daar vanaf de Noordelijke Alpen naar Zuidelijke Alpen. De route is 2.100 kilometer lang en hoe meer kilometer je aflegt, hoe magischer het wordt.

lpibn9582_178 Foto via

Dit zijn de beste motorroutes ter wereld. Indien je een van deze motorroutes wilt afleggen, sorry dat je wilt gaan. Indien je een van deze motorroutes al reeds hebt afgelegd, sorry dat je dan nog een keer wilt gaan.