Bioscoopfilms binnenkort online te zien

Doordat mensen afstand van elkaar moeten houden, kwamen op veel plekken ter wereld de bioscopen en filmproducties stil te liggen. Zo werd de productie van Peaky Blinders seizoen 6 gepauzeerd, en werd de release van de nieuwe James Bond film met flink wat maanden uitgesteld. Maar wat moest er gebeuren met de films die al op de bioscoop planning stonden? Een aantal van deze bioscoopfilms zijn extra vroeg te zien. Niet in de bioscoop, maar via een online streamingdienst. Dit zijn drie bioscoopfilms die jij in de gaten moet houden.

Escape from Pretoria

Daniel Radcliffe is al lang niet meer die Harry Potter waar we hem zo goed van kennen. In Escape from Pretoria speelt hij een activist die zich in het Zuid-Afrika van 1978 inzet voor gelijkheid. Wanneer hij samen met een vriend wordt opgepakt, worden ze voor langere tijd in de gevangenis geplaatst. Iets wat de mannen niet zomaar laten gebeuren. Ze bedenken een ontsnappingsplan. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten, waardoor hij extra indruk weet te maken.

 

The Way Back

Ben Affleck doet het opnieuw. Na glansrollen in films als Gone Girl en Batman speelt hij nu een alcoholische basketbal coach. Zijn personage, Jack, kent een bewogen leven waarin hij in zijn gloriejaren een goede basketballer was. Hij wordt benaderd om een slecht team te coachen en ze naar de overwinning in hun competitie te begeleiden. The Way Back wordt hiermee een film over innerlijke doelen én het samenwerken als één team. Dit is één van de bioscoopfilms die je gaat vermaken én gaat raken. Alleen de trailer doet dat al.

 

Capone

In Capone neemt Tom Hardy de rol aan van Al Capone. Niet in zijn gloriejaren als topcrimineel, maar juist in de laatste periode van zijn leven. Die laatste periode was Capone erg ziek. Hij had onder andere syfilis, en er werd gespeculeerd dat hij ook dementie had. Hardy is haast onherkenbaar in zijn rol. De film wordt, door de originele invalshoek en de sterke cast één van de bioscoopfilms die je niet mag missen.