De duurste Netflix film: Red Notice

Oorspronkelijk had Universal Pictures de rechten van Red Notice in handen, maar die maatschappij vond de productie te duur. Netflix zag daarentegen wel potentie in de film en legde de benodigde dollars neer om Red Notice alsnog te laten slagen. Het gaat om een groots project waarin veel indrukwekkende namen zullen spelen. Wat bedoelen we met indrukwekkend? Nou, wat dacht je van Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Ryan Reynolds (Deadpool) en Gal Gadot (Wonder Woman)? Dat de film dus veel geld gaat kosten, en waarschijnlijk ook opleveren, is niet raar. Maar hoe komt het dat dit de duurste Netflix film gaat worden?

Hobbs and Shaw The Rock

Een indrukwekkend budget

Laten we het hebben over de cijfers. Want als zelf Universal Pictures er geen budget voor had, moet het wel om een grote som gaan. Ten eerste moeten de acteurs betaald worden. Als we kijken naar de hierboven genoemde namen gaat dat om veel geld. Dwayne ‘The Rock’ Johnson zal ongeveer 20 miljoen dollar vangen voor Red Notice. Regisseur Rawson Thurber werkte al eerder met Johnson aan films, bijvoorbeeld Skyscraper en┬áCentral Intelligence. Voor Gal Gadot en Ryan Reynolds zal ongeveer hetzelfde salaris gelden.

Wondar Woman Gal Gadot

Waar gaat de nieuwe film over?

Volgens Netflix gaat Red Notice over een Interpol-agent die de meest beruchte kunstdief probeert op te sporen. De film is gelabeld als thriller en actiefilm. Red Notice wordt ergens in 2021 verwacht. Houd je van Netflix? Bekijk dan eens ons artikel waarin je leest over de beste Netflix releases van 2020. Zie ook wat Netflix allemaal in de maand februari plant uit te brengen.

Ryan Reynolds