Nieuw op Netflix in februari 2020

Grote kans dat we ons Netflix-abonnement deze maand nog maar even houden. De nieuwe films en series van Netflix in februari beloven namelijk weer vele uren kijkplezier. Sommige films en series zijn al ouder, maar komen nu pas op Netflix. Andere zijn vervolgseizoenen waar we al lang naar uitkeken.

The Coldest Game

Deze Poolse film is Engelstalig en geregisseerd door Bill Pullman. Het was de laatste film die hij regisseerde voordat hij in een bootongeluk om het leven kwam. De film draait om de geniale wiskundige Joshua Mansky. Mansky is wellicht briljant, maar worstelt ook met alcoholproblemen. Hij wordt door de Amerikaanse geheime dienst gedwongen om mee te doen aan een schaakkampioenschap. Zijn tegenstander zal de Sovjet-Unie kampioen Alexander Favrylov zijn. De setting van de film (het hoogtepunt van de Cubacrisis uit 1962) draagt bij aan de spanning. The Coldest Game, die aan Trotsky doet denken, kwam eerder al uit in Polen. Vanaf 8 februari is hij ook te zien op Netflix. 

The Pharmacist

The Pharmacist is een true crime documentaire, zoals er al meerdere op Netflix staan. De spannende documentaire gaat over Dan Schneider. Dan is een apotheker in het kleine dorpje Poydras in Louisiana. De dood van zijn zoon door het gebruik van opium, is reden voor Dan om op onderzoek uit te gaan. Op allerlei manieren probeert hij te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van zijn zoon. Hij komt op het spoor van een pill mill: een kliniek die extreem snel patiënten onderzoekt en verdovende middelen voorschrijft zonder een duidelijke medische verklaring. Een bewuste dokter van deze pill mill wordt zijn verdachte. Vanaf 5 februari staat de documentaire op Netflix.

Narcos: Mexico Seizoen 2

We moeten er nog even geduld voor hebben, maar in februari kunnen we genieten van het tweede seizoen van Narcos: Mexico. Waar het origineel zich focust op Colombia, staat Mexico ook in het tweede deel van de spin-off centraal. Het drugskartel zal het moeten opnemen tegen hun concurrenten én de politie. Dit gaat gepaard met explosies, schietpartijen en bedrog. Vanaf 13 februari staat het seizoen op Netflix.

Gravity

Het komt niet vaak voor dat een film wordt genomineerd voor 10 Oscars en er maar liefst 7 Oscars wint. Gravity lukte dit wel. In de film raken twee astronauten afgescheiden van hun ruimteschip, wanneer door een grote kettingreactie brokstukken door het heelal zweven en vernielingen aanrichten. Het is aan de ervaren Matt Kowalski (George Clooney) en de beginner Ryan Stone (Sandra Bullock) om veilig terug te keren naar de aarde. Vanaf 1 februari staat Gravity op Netflix.