The Rock

Als er iemand is die gedisciplineerd is, dan is het wel Dwayne Johnson (ook wel bekend als The Rock). Hij leeft voor zijn quote: ”The hardest worker in the room”, en met succes. Als ex-WWE worstelaar, acteur, vader en bodybuilder is het de kunst om een balans te vinden in zijn drukke levensstijl. Vandaar dat The Rock opstaat voordat de zon opkomt. Hij begint dan gelijk met zijn eerste leg day training. Zo kan hij zich mentaal voorbereiden voor zijn dag en de tweede workout.

Zie hier de beste man in actie:

 

Leg day workout

The Rock zijn wekelijkse trainingsschema ziet er al bizar uit. Hij verandert met zijn coach ook wekelijks zijn leg day routine. Zo blijft hij constant zijn benen en spieren prikkelen met nieuwe oefeningen. Dit is één van The Rock zijn leg day routines:

  • Hip thrust

The Rock begint met een oefening waarbij zijn hamstrings goed aangepakt worden. Je zal eerst goed je hamstrings en benen moeten opwarmen voordat je aan de hip thrust kan beginnen. Dwayne voert deze oefening uit met een gewicht van 205 kilogram en 4 setjes van 8 tot 12 herhalingen.

  • Leg press

Nadat zijn hamstrings goed zijn geprikkeld, gaat hij verder naar wat zwaardere compound oefeningen. Omdat hij in het verleden met veel blessures kampte, begint hij soms met wat warming-up oefeningen. Zo doet hij enkele lichte sets op de leg extensions. Vervolgens wordt de focus gelegd op de leg press. Hierbij worden er 4 setjes uitgevoerd met één been, van 8 tot 12 herhalingen. Nadat hij de herhalingen heeft uitgevoerd per been, gaat The Rock gelijk verder met beide benen met 8 tot 12 herhalingen. Bij de laatste herhaling houdt hij zijn benen 5 seconden vast met de druk van het gewicht op zijn benen. Dit is dan één set.

De explosieve leg day workout van The Rock MAN MAN

  • Safety bar squats met kettingen

Kettingen zijn z’n favoriete gym accessoires. En daarom voert Dwayne de safety bar squats ook uit met deze kettingen. Zijn herhalingen liggen hier wat hoger dan normaal. Zo stroomt er meer bloed door de benen en groeien ze nog een klein beetje harder. Dit wisselt hij natuurlijk af met soms wat zwaardere squats met minder herhalingen, want het blijft natuurlijk wel The Rock. 4 setjes van 12 of meer herhalingen worden hierbij uitgevoerd.

De explosieve leg day workout van The Rock MAN MAN

  • Walking lunges

Wederom worden bij deze oefeningen kettingen gebruikt om de walking lunges zwaarder te maken. Hij gebruikt hierbij drop sets. Dat betekent dat hij de eerste set uitvoert met 2 kettingen en 10 herhalingen. Vervolgens haalt The Rock er 1 ketting af en doet hij nog een keer 10 herhalingen. Gelijk daarna doet hij 10 herhalingen zonder kettingen. Zo krijg je maximale spanning op je benen en worden ze uitermate verzuurd.

De explosieve leg day workout van The Rock MAN MAN

Van de eerste tot de laatste oefening is The Rock anderhalf uur bezig, inclusief de warming-up oefeningen. Dwayne Johnson gebruikt zijn training vooral om mentaal sterker door de dag te komen. Zo kan jij ook je effectiviteit een boost geven met deze tips.