Compound oefeningen

Deze compound oefeningen vereisen wel de vaardigheid om ze goed uit te voeren. Dit komt omdat het oefeningen zijn waarbij je meerdere spieren tegelijk zult trainen. We weten dat je met leg day oefeningen veel calorieën vebrandt. Maar deze effeciënte compound oefeningen dien jij ook in je trainingsschema te verwerken.

Deadlift

De deadlift is de zwaarste en meest technische oefening waarbij je de focus legt op je benen, billen en rug. Maar eigenlijk pak je ook je core, armen en schouders mee. Hierbij heb je een halterstang (met gewichten) nodig. Houd je benen en armen gestrekt tijdens de uitvoering van de deadlift. Verder is het van groot belang dat jij de kracht uit je benen haalt, en niet uit je rug. Houd je rug dan ook recht, zo voorkom je tevens blessures.

Squat

Een oefening waarbij calorieën verbranden ook nog eens om de hoek komt kijken. Dit is bovendien een oefning waarmee jij de grootste spiergroep aanspreekt, de benen. Ook worden je core, schouders en armen meegenomen in deze oefening, Neem een halterstang in een squat rack, plaats gewichten op de halterstang en zet vervolgens je schouders eronder. Je zet je voeten op schouderbreedte, met de punt naar voren. Zo ben je ready to go voor de uitvoering. Pas op dat je niet het gehele gewicht op je tenen legt, en de goede houding aanneemt.

Push ups

Dit klinkt als een simpele oefening. Iedereen doet het toch? Echter wordt deze oefening vaak volledig onderschat. Bij een juiste push up druk jij jouw gehele lichaamsgewicht omhoog terwijl je ook nog eens in balans blijft . Het is dus zeker geen oefening waarbij jij alleen je armen gebruikt. Je triceps, schouders en borst worden in volle spanning gezet. Omdat je tijdens het opdrukken ook je romp moet rechthouden, worden ook core spieren ook meegetraind.

Chin ups

Een goede variant van de welbekende pull ups. De uitvoering van de chin up is vrijwel hetzelfde, alleen wordt hierbij de kracht meer verdeeld over de biceps en rug. Je hebt met deze oefening ook de volledige weerstand van je eigen lichaam. Je pakt de beugel vast met je handpalmen naar je toe. Je houdt je lichaam gestrekt en probeert jezelf omhoog te trekken. Je armen worden hierbij gebogen en je doet er alles aan om met je bnek boven de beugel te komen.

Overhead barbell press

Naast de bovenstaande oefeningen, mag de overhead barbell press zeker niet ontbreken in de lijst met compound oefeningen. Het is een heftige oefening voor je schouders, core, armen en benen. Je staat rechtop en drukt een halterstang met gewicht vanaf je schouders omhoog. Belangrijk is dat je hierbij je core goed aanspant en je voeten stevig op de grond plaatst. Zo heb je de balans om de halterstang recht naar boven te drukken.

 

 

Zorg ervoor dat je deze compound oefeningen in je trainingsschema hebt zitten voor het maximale resultaat. Ook helpt het je bij het vebranden van veel calorieën. Verder heb je ook een voedingsschema nodig wanneer je een bepaald doel probeert te bereiken met je trainingen. Om te beginnen zal je genoeg vitamines binnen moeten krijgen. Dit zijn de populairste diëten van vandaag de dag om je zomerbody klaar te maken.