Vin Diesel heeft een toffe collectie auto’s

Vin Diesel is al jarenlang een wereldberoemde filmster. Vooral zijn iconische rol in Fast and the Furious is er één die iedereen kent. De brute actieacteur heeft aan de films niet alleen miljoenen euro’s overgehouden, maar ook een smaak in auto’s die past bij zo’n salaris. Laten we wel wezen, met zo’n filmrepertoire verbaast zijn voorliefde voor brute bolides niemand meer.

Mazda RX-7 (1993)

Laten we beginnen met een van onze favorieten. De Mazda RX-7 laat al 27 jaar lang hoofden draaien, en met goede reden. De versie van Vin Diesel is zelfs nóg toffer dan de auto normaal al is. Het is een van de weinige hatchback-modellen.

auto's van Vin Diesel

Toyota Supra (1994)

Een erg bekende auto voor menig Fast and the Furious fan, de Toyota Supra is een auto die erg goed bij Vin Diesel past. De auto haalt binnen 4.6 seconden de 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van rond de 255 km/u. Niet mis.

toyota supra

Chevrolet Corvette Stingray Grand Sport (1963)

De eerste Corvette die speciaal ontworpen is om mee te racen mocht natuurlijk niet missen. De wagen is gebouwd voor snelheid, en daar is Vin Diesel dol op. Er zijn maar 199 exemplaren van deze auto verschenen, dus het is niet vreemd dat Diesel voor deze auto heeft gekozen.

Corvette van Vin Diesel

Pontiac Bonneville (1966)

De Pontiac Bonneville is een echte classic. Deze ontzettend mooie muscle car is een typische Amerikaanse wagen. Het is de langste Pontiac ooit: hij heeft een lengte van zo’n 5.8 meter.

pontiac bonneville

Rolls Royce Sprinter Van

Als je denkt aan een Rolls Royce, dan is dit niet het beeld dat meteen in je opkomt. De auto zelf is een omgebouwde Mercedes Sprinter in combinatie met een Rolls Royce. De auto is bijna een camper: hij komt compleet met koelkast en enorme tv. Een leuk, klein detail is dat de gehele bekleding goud is.

rolls royce camper

Subaru Impreza WRS STI (2009)

Deze auto is een stuk sneller dan de eerder genoemde Rolls Royce, wat beter bij Vin Diesel past. De Subaru heeft een aantal snufjes, waaronder elektronische stabiliteitscontrole en carrosseriekleurige deurgrepen.

subara auto van Vin Diesel

Dodge Charger R/T (1970)

De Dodge Charger is nog een bekende auto’s voor veel Fast and the Furious fans. Vin Diesel’s karakter in de films bestuurde deze auto namelijk. Jammer genoeg kwam de 1970 Dodge Charger R/T in het bezit van de regisseur van de film, dus is hij niet van Vin Diesel zelf. Gelukkig mag ie er vaak genoeg in rijden op de sets.

BMW E60 M5 (2010)

De BMW E60 M5 is in essentie een gezinsauto, maar dan wel een extra mooie. Ook de power van de auto moet niet worden onderschat. De auto haalt gemakkelijk de 100 km/u in zo’n 4,2 seconden en heeft een topsnelheid van 320 km/u, dat is pas lekker.

snelle bmw

Lykan Hypersport (2014)

De meest futuristisch uitziende auto én de snelste auto op deze lijst is de Lykan Hypersport. De Hypersport haalt binnen 2.8 seconden de 100 km/u en heeft een topsnelheid van zo’n 400 km/u. Perfect dus, voor een dare devil als Vin Diesel.