De toffe privé auto’s van Lewis Hamilton

Als je de brood op de plank krijgt terwijl je met bizarre snelheden over talloze circuits over de hele wereld heen raast, moet er wel een bepaalde verbintenis zijn met dat soort scheurijzers. Lewis Hamilton heeft een waanzinnige collectie op zijn naam staan. Van exclusieve racemonsters tot een verpletterende 6×6’s; Lewis heeft het allemaal. Als je ongeveer weet wat voor bedragen deze man binnenhaalt is het niet een grote verrassing, maar toch heel vet om te zien. Net als al zijn vorige ‘relaties’

McLaren P1

Dit pronkstuk heeft hij al een aardige tijd onder zijn hoede. De McLaren P1 is een hybride sportwagen die in 2013 in productie ging. Tot 2015 werden er ongeveer 375 auto’s verkocht, waarvan er één naar Lewis Hamilton ging om aan zijn imposante autocollectie toe te voegen. Die van hem heeft een koningsblauwe kleur en kost ongeveer $ 1,15 miljoen.

View this post on Instagram

Throwback @spinzbeatsinc 📸 #p1LH

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Ferrari LaFerrari

Natuurlijk heeft de coureur ook één Ferrari in zijn garage staan. Hij tikte de Ferrari LaFerrari op de kop voor zo’m $1,35 miljoen. De hybride supercar is één van de 499 verkochte exemplaren en Hamilton was één van de weinigen die er een kon betalen. Met 789 pk en een maximumkoppel van 677 Nm kan dit paardje van 0-100 km/uur in minder dan 3 seconden met een topsnelheid van 350 km/h.

Vision Mercedes Maybach 6

De Maybach 6 werd onthuld in 2016. Deze futuristische bolide heeft een volledig elektrische aandrijflijn met een geclaimd bereik van meer dan 322 km. Hamilton ruilde $300.000 in om de sleutels van deze Maybach 6 te bemachtigen. Het elektrisch vermogen is genoteerd op 750 pk, met een geclaimd beperkte topsnelheid van 250 km/h. De wagen is 5,7 meter lang en 2,1 meter breed, maar toch is er maar ruimte voor twee passagiers.

auto lewis hamilton

Pagani Zonda 760

Hoewel dit Italiaanse beest opvallend sexyis , is Lewis Hamilton er niet heel zuinig mee. De zesvoudig wereldkampioen heeft de auto vaak in de prak gereden en hij zegt dat het de slechtst rijdende auto is die hij ooit heeft gereden. De 760 was op maat gemaakt voor specifieke klanten en kostte Hamilton ongeveer $1,4 miljoen. Maar na al die crashes heeft hij er veel meer geld op moeten stuk slaan om al die reparaties uit te voeren. De Zonda 760 gaat van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden en de topsnelheid komt neer op 354 km/u.

View this post on Instagram

This ain’t that…😈

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

 

Mercedes AMG GTR

ewis Hamilton kocht de AMG GTR toen hij overstapte naar het Mercedes Formula One-team. De GT R is een high-performance variant van de Mercedes-AMG GT en debuteerde op het Goodwood Festival of Speed ​​in 2016. Dit Duitse beest knalt in 3,6 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van bijna 320 km/u

 

Ferrari 599 Aperta

Nog een Ferrari. Als het kan, waarom niet? Aanvankelijk kocht Lewis Hamilton een Ferrari 599 GTO en een 599 Aperta. Later verkocht hij echter de GTO, de eerste luxeauto die hij kocht. In 2010 werden er slechts 80 Aperta’s geproduceerd en het was de snelste wegauto die Ferrari destijds had gemaakt.

 

Shelby 427 Cobra

Een originele Shelby 427 Cobra is zeer zeldzaam, maar Lewis Hamilton heeft er één in zijn garage staan. Waar de wagen ook vooral gestationeerd is, aangezien hij niet vaak op pad gaat met deze klassieker. Daarom heeft hij gelijk maar een tweede gekocht. Door de enorme motor van deze auto moest het hele chassis opnieuw ontwikkeld worden waardoor de auto uiteindelijk 12,7 centimeter breder werd.

Hamilton

 

Mercedes AMG G63

De enige specialiteit van dit voertuig is dat het zes wielen heeft, waarvan vier achteraan. Hoewel het uit productie ging, heeft Mercedes alles uit de kast gehaald om toch een 6×6 voor de flamboyante Brit te leveren.

Hamilton

Ford Mustang Shelby GT500

De Shelby Mustang is een iconische auto, dus het was niet zo verrassend toen deze auto Hamilton’s verbeelding sprak. Het is gebaseerd op de Mustang uit 1967 en is uitgerust met een 428 Cobra-Jet V8-motor met een vermogen van 355 pm met 3200 Nm koppel. Ondanks dat vindt Lewis ook deze wagen niet heel chill om mee rond te rijden: “Ik heb een Shelby Mustang GT500 uit ’67, omdat ik Steve McQueen in een Mustang Bullitt had zien rijden. Mooie auto, maar een hoop rommel. Het bedrijf heeft goed werk geleverd in de lak, maar de rest van de auto gewoon het is niet erg goed, dus ik rijd er nooit in.”, aldus de Brit die hoge eisen stelt.

Mustang