Bradley Cooper schittert in American Sniper

Dat Bradley Cooper één van Hollywoods meest succesvolle acteurs is, was ons al langer duidelijk. De acteur stort zijn gehele hart en ziel in elke film waarin hij speelt. Zo zagen we hem eerder al schitteren in films als Silver Linings Playbook en The Place Beyond The Pines, over mannelijkheid en ouderschap. Voor zijn rol in American Sniper werd Cooper zelfs genomineerd voor een Oscar. De acteur maakt van Chris Kyle, de hoofdpersoon in de film, een soldaat van vlees en bloed.

American Sniper

De film staat vanaf vandaag op Netflix

American Sniper komt uit 2014 en werd geregisseerd door ‘legend’ Clint Eastwood. De film is gebaseerd op de dagboeken van sniper Chris Kyle. Tussen 1999 en 2009 was Kyle een heuse legende in het Amerikaanse leger, door het recordaantal slachtoffers dat hij maakte. Zeker na de gebeurtenissen van 9/11 in 2001 moest Kyle een belangrijke rol vervullen in de strijd tegen terrorisme. De soldaat heeft talent voor schieten en lijkt vrijwel altijd raak te schieten. Zijn daden hebben echter wel grote gevolgen. Het wordt duidelijk dat Kyle (zeker in het begin) worstelt met zichzelf en de slachtoffers die hij maakt.

American Sniper

Gevangen tussen twee werelden

Tussen zijn missies door keert Chris steevast terug naar huis. Daar wachten zijn vrouw en kinderen immers op hem. Het wordt voor Chris echter moeilijker en moeilijker om nog echte contacten te onderhouden. Hij wordt een vreemde van zijn familie. In oorlogsgebied is hij wellicht één van de meest bruikbare personen, maar in zijn persoonlijke leven lijkt alles overhoop te worden gegooid. Waar is hij nog op zijn plaats? Het maakt van American Sniper een zeer persoonlijke en emotionele film, die de realiteit achter de oorlog goed laat zien. Wat dat betreft is Father Soldier Son ook een absolute aanrader, over een vader die terugkeert uit de oorlog en moet revalideren. Benieuwd geworden naar American Sniper? Die staat vanaf vandaag nieuw op Netflix.