Bradley Cooper en Ryan Gosling in The Place Beyond the Pines

Sommige films blijven je nog lang bij. The Place Beyond the Pines is zo’n topper. De film dateert uit 2012 en vertelt een rauw verhaal over vaders, zoons en de consequenties die acties kunnen hebben. In een film als American Sniper zagen we Bradley Cooper eerder al schitteren. Ryan Gosling deed het steengoed in La La Land. Het is dan ook fijn om te weten dat de twee acteurs hun krachten bundelden voor deze emotionele misdaadfilm.

The Place Beyond the Pines

Confrontatie met grote gevolgen

De personages van Cooper en Gosling verschillen als dag en nacht van elkaar. Cooper speelt de rol van Avery Cross, die pas net werkzaam is bij de politie. Ryan Gosling speelt de rol van Luke Glanton. Motorrijder Luke is werkzaam op de kermis, maar besluit met zijn werk te stoppen wanneer hij er achter komt dat hij een zoon heeft met Romina (Eva Mendes). Om voor zijn zoon te kunnen zorgen begeeft Luke zich al gauw op het illegale pad. Hij begint banken te overvallen. Al gauw krijgt de politie (waaronder Avery) hem in de gaten. Het leidt tot een allesbepalende confrontatie tussen Luke en Avery. De gevolgen hiervan hebben verregaande gevolgen. Niet alleen voor de mannen zelf, maar ook voor hun echtgenotes en zoons.

The Place Beyond The Pines

Sterke thematiek met minder einde in de film

De film kan rekenen op goede recensies. Zo heeft de film een 7.3 als gemiddeld cijfer op IMDb. Recensenten noemen de film onder andere ambitieus, intiem en een voorbeeld van sterke Amerikaanse cinema. Ook het feit dat de film over meerdere generaties gaat en de thema’s van mannelijkheid en ouderschap worden als zeer krachtig gezien. Het derde gedeelte van de film wordt door sommigen dan juist weer bekritiseerd. Zij noemen dit gedeelte te langdradig en sloom. Of deze kritiek terecht is, kun je het beste zelf beoordelen. Check hieronder alvast de trailer.