Film tip: American Sniper

We raden je deze film natuurlijk niet voor niks aan. Deze actiefilm werd namelijk direct na zijn verschijning goed ontvangen door publiek en recensenten. Clint Eastwood (bekend van oude, ijzersterke westerns) regisseerde de productie op geheel eigen, unieke wijze. Dat resulteerde in vier Oscar-nominaties voor American Sniper: best bewerkte scenario, beste acteur (hoofdrol), beste film en beste geluid.

Het dramatische verhaal

American Sniper is niet zomaar een zoveelste actiethriller, er zitten ook dramatische en emotionele aspecten in verwerkt. Het verhaal is gebaseerd op de memoires van een Amerikaanse ex-Navy SEAL Chris Kyle. Bradley Cooper speelt het gelijknamige hoofdpersonage met overtuiging. Dat personage is een Navy SEAL sniper die probeerde de aanslagen van 9/11 te voorkomen. American Sniper is mentaal slopend en bezorgt je een rollercoaster aan emoties.

 Film tip: American Sniper

De oorlogsfilm werd goed ontvangen

De film ontving goede kritieken. Dat is natuurlijk te zien aan de Oscar-nominaties, maar ook online werd American Sniper goed ontvangen. De productie krijgt een 7,3 op de recensie site IMDb en een 72%-score op Rotten Tomatoes. De film is voor nu te verkrijgen via Youtube of Google Play Films & TV. Vergelijkbare verhalen zijn Captain Phillips, Fury en Lone Survivor. Als je geïnteresseerd bent in een andere film tip, bekijk dan eens onze Netflix-pagina. Daarop staan veel aan te raden films en series, waarvan het meerendeel op Netflix te bekijken is.

Film tip: American Sniper