Masturberen is goed voor je seksleven

Hieronder zes manieren waarop masturberen je seksleven kan boosten.

Ken jezelf

Masturberen is een goede manier op erachter te komen wat jij chill vindt op seksueel gebied. Van wat voor aanrakingen je blij wordt en hoe lang het duurt voordat je yoghurtbuks begint te vlammen. En het mooie, je bent er helemaal zelf bij. Je hoeft met niemand rekening te houden, behalve met jezelf. Je kan kijken, lezen, luisteren en dingen gebruiken wat je wilt, want niemand zal er een mening over hebben. Heb je een beetje ontdekt wat jij prettig vindt, deel dit met je toekomstige bedpartner.

Ken je partner

masturberen-1

Ja, het is altijd leuk je partner te zien masturberen. Daarnaast ook nog eens heel leerzaam. Soms is het wat spannend en ongemakkelijk om jezelf masturberend te presenteren aan iemand. Maar zet al je ongemakkelijkheden aan de kant, want dat is de enige manier om seksueel tot andere niveaus te stijgen.

Orgasmes stimuleren orgasmes

Door af en toe die yoghurtbuks van je te verwennen blijft het genot top of mind. Hoe meer je lichaam ervan geniet, hoe vaker het ’t wil. Je lichaam wordt er dan steeds aan herinnerd hoe chill ‘ie het vindt. Dus ook in tijden waarin je veel aan je hoofd hebt, gun jezelf even een pleziertje. En doordat seks top of mind blijft, maakt dat ook dat je in mindere tijden seksueel actiever zal zijn met je partner. Dat is toch fijn.

Blijf langer strijden

Iedereen kent deze truc wel: jezelf even ontladen voordat je met een partner het bed induikt. Dat helpt je toch weer om wat extra minuutjes langer vol te houden in bed. Daarnaast geeft dit je ook extra tijd om er even goed voor te gaan.

Goed voor de gezondheid

Ja, iedereen wordt er blij van. Lekker trekken is goed voor je stemming en het geeft je een dosis dopamine en oxytocine waar je eng van wordt – hormonen die een geluksgevoel geven. Daarnaast is het goed voor je immuunsysteem door het vrijkomen van cortisol. Het houdt je erectie in shape en het goed voor het hart en bloedcirculatie. Cardio. Yes. En het voelt gewoon nét iets te goed. Altijd.

Het relativeert

masturberen-2

Seks gaat om genot. Dat wil je soms misschien een beetje vergeten. Twijfel en onzekerheid kunnen hierin een rol spelen. Doe je het wel goed? Ben je wel geschikt? Dat soort kak. Masturbatie helpt om je brein even te resetten en je eraan te herinneren dat seks enkel over genot gaat. Soloseks gaat vooral over je eigen genot. Seks met een ander over het zoeken van genot. Samen. Houd dat in het achterhoofd.

Neem goed de tijd om jou en je 4D testosteron te verwennen en merk het resultaat ervan op je seksleven. Niemand vindt het raar.