Geen erectie meer door teveel alcohol

Laten we het beestje maar meteen bij zijn (officiële) naam noemen: Alcohol-indused erectile dysfunction. Dit is de Engelse benaming voor problemen met je erectie als gevolg van het nuttigen van teveel alcohol. Nu kan jouw partner dit vast een keer door de vingers zien, zeker wanneer jullie er samen een gezellige avond op hebben zitten. Vervelender wordt het wanneer een flirterige avond in de stad uiteindelijk met een domper afloopt.

Erectie Probleem

Weeklimiet

Doordat elk lichaam anders reageert op alcohol, is er geen precies aantal glazen te noemen waarbij elke man geen erectie meer krijgt. Sommige dronken mannen worden minder snel stijf dan nuchtere mannen, andere kunnen hem helemaal niet meer overeind krijgen. Nu is dit niet van grote ernst als het bij één keer blijft, maar je wil er geen gewoonte van maken. Het advies van Dan Robertson, medisch expert van Push Doctor, is dan ook om niet meer dan veertien glazen per week te drinken zodat je jongeheer naar behoren zal blijven werken.

Langdurige erectie gevolgen

Dit weeklimiet moet je vooral niet tijdens één avond nuttigen. Binge drinking kan namelijk vergaande gevolgen hebben, ook voor je prestaties in de slaapkamer. Problemen waar je tegenaan kan lopen zijn onder andere langdurige erectiestoornissen, maar ook een gebrek aan libido en vroegtijdig klaarkomen. Redenen genoeg dus om een beetje te letten op die glazen bier en whiskey.

Mocht het er toch niet van komen, dan kan je het moment supreme altijd nog verplaatsen naar de ochtend. Er zijn namelijk genoeg redenen om meer ochtendseks te hebben.