Dit superjacht van Bill Gates heet de Aqua

Het nieuwe superjacht van Bill Gates is 112 meter lang en luistert naar de naam Aqua. Op het schip zit een schitterend buitenzwembad, een gym, een gigantische lounge en een spa. Verder bevat het schip ook nog een fitnessruimte, bioscoop en een yogastudio. In de punt van het schip zit een geweldig trappenhuis die alle 5 dekken van het schip met elkaar verbindt.

Gigantisch schip
Beeld: Sinot

De maximale snelheid die het jacht kan bereiken is 17 knopen, ook wel 31,5 kilometer per uur. Dit schip kan meer dan 6.900 kilometer achter elkaar afleggen. Dit zou genoeg moeten zijn om de Atlantische oceaan over te varen. Ook is er een dieselgenerator aanwezig die altijd nog ingezet kan worden bij nood. Op dit jacht passen 14 personen en 31 bemanningsleden.

Hij vaart op waterstof

Het meest bijzondere aan dit schip is het feit dat die op waterstof vaart. Wel is het schip waarschijnlijk pas klaar om de zee op te gaan in 2024. Bill Gates zal dus nog wel even moeten wachten voordat hij eindelijk gebruik kan gaan maken van dit schip.

De prijs van dit speeltje: een schamele 645 miljoen dollar.

Superjacht van Bill Gates
Beeld: Sinot

Eerste superjacht voor Bill Gates

Het zou het eerste jacht zijn voor de 64-jarige Bill Gates die hij zelf koopt. Hij heeft eerder al wel vakanties gevierd op een superjacht,maar nooit zelf een in bezit gehad.

Groot schip
Beeld: Sinot

Ontworpen door Nederlanders

Het jacht is ontworpen door een Nederlandse studio die Sinot heet. Zij maken het design van jachten. Dat mag niet echt een verassing heten want Nederland blinkt uit in het bouwen van superjachten. Wel is Sinot naar buiten gekomen met een officiële verklaring waarin zij beweren het schip niet verkocht te hebben aan Bill Gates. Het is dus even afwachten of hij over vier jaar dus daadwerkelijk zal gaan rondvaren in deze superjacht.

Superjacht Bill Gates
Beeld: Sinot
Zwembad
Beeld: Sinot