De conceptversie (een miniatuur van 2 meter lang) van het superjacht werd namelijk voor het eerst geshowd op de Monaco Yacht Show. En het 112 meter lange schip komt ook aan luxe niks tekort.

jacht

Het superjacht

Het jacht, dat de toepasselijke naam Aqua gaat krijgen, moet het allereerste superjacht worden dat vaart op vloeibare waterstof met behulp van brandstofceltechnologie. Het enige restproduct dat overblijft is dus water. Het jacht draait op twee vacuümtanks (van ieder 28 ton), waarin de vloeibare waterstof wordt opgeslagen bij een temperatuur van -253 graden Celcius. De twee tanks zijn zichtbaar door een glazen plaat onderaan een spiraalvormige trap in het midden van het jacht.

Ontwerp en duurzaamheid

Het jacht is ontworpen door het Nederlandse Sinot Yacht & Architecture Design. De Nederlandse scheepsbouwer laat zien dat de jachtindustrie een nieuwe innovatieve weg in is geslagen. Volgens de Nederlandse jachtenbouwer is het futuristische ontwerp bedoeld om duurzame technologie te koppelen aan het beeld van de luxueuze uitstraling van het superjacht.

Het team van Sinot Yacht Architecture & Design heeft er ongeveer vijf maanden over gedaan om de Aqua te ontwerpen. “Ons doel was de baanbrekende technologie van vloeibare waterstof en brandstofcellen in een echt superjacht te implementeren en ook in ontwerp en esthetiek baanbrekend te zijn”, legt hoofdontwerper Sander Sinot uit.

Specificaties van het superjacht

De topsnelheid van het bootje is 17 knopen (ongeveer 31 kilometer per uur) en het superjacht heeft een bereik van 3.750 zeemijl (dat is bijna 7.000 kilometer). Het superjacht heeft vijf verdiepingen en er is ruimte voor 14 gasten en 31 bemanningsleden. Het heeft een masterbedroom, twee VIP-kamers en vier gewone kamers. Op het bovendek is een zwembad met volop ruimte voor ontspanning. Het superjacht herbergt ook een groot health- en wellnesscentrum met een gym, een watermassageruimte en een yoga-studio.

Hoe veel het schip gaat kosten, is nog niet bekend. Wij gokken echter wel dat het de hoofdprijs wordt…Zoek je nog naar een eigen plezierjacht dat nu op de markt is? Doe dan wat inspiratie op bij dit jacht.

superjacht luxe

eerste superjacht op waterstof