“Vincent Van-Go”

Een bus en huisje in een. Het interieurbedrijf Vanlife Customs in Amerika heeft met dat idee in het achterhoofd deze “Vincent Van-Go” ontworpen, een gepersonaliseerde camper gebouwd op het chassis van een Ford Transit bestelbus. Het bedrijf is gevestigd in Denver in de Amerikaanse staat Colorado. Het bedrijf is specialist in het creëren van interieurs voor bestelbusjes, zoals o.a. de tiny homes in Ford Transits, Ram Promasters en Mercedes-Benz Sprinters.

Faciliteiten van de omgebouwde Ford Transit

De “Vincent Van-Go” is ontworpen voor de klant om als tijdelijk huis te dienen tijdens lange mountainbike tochten. En daar is goed over nagedacht. De bus heeft bijvoorbeeld formica kastjes waar strepen en modder makkelijk van afgepoetst kunnen worden, en ook is aan de achterdeur een douche met warm water bevestigd.

Binnenin zit ook een compacte kitchenette (een keuken bedoeld voor kleine maaltijden) met een dubbel gasfornuis en minikoelkast. Ook zit in de kitchenette een roestvrijstalen gootsteen met een afneembare deksel die tegelijkertijd als snijplank kan fungeren. De minikeuken heeft een uitzetraam voor frisse lucht en zodat het niet te warm wordt in de bus tijdens het koken. De waterleiding en afvoer werken via een pomp en een filtersysteem, waardoor het water opnieuw kan worden gebruikt.

Er is een stoel met opbergruimte, waar het toilet in zit. Doordat deze verborgen zit, kun je ook comfortabel op de opbergplek zitten. Alle laden in de bus zijn voorzien van een push-to-open-systeem. Dit zorgt ervoor dat de laden dicht blijven, ook tijdens een hobbelige rit.

Prijsklasse van deze luxe camper

Op de website van Vanlife Customs staat geen specifieke prijs voor de Vincent Van-Go, maar de beginprijs voor Ford Transit bestelbus van deze grootte ligt rond de 45.000 euro. Zin in een grotere DIY klus? Deze Nederlander bouwde een dubbeldekker bus om tot deze mega luxe camper. Doe dat maar eens na!