Specificaties

In 2011 kocht de Nederlander een Neoplan Skyliner-bus uit 1992 met het plan hem om te bouwen tot luxe camper. De dubbeldekker was 12 meter lang, 4 meter hoog en had een breedte van 2,5 meter. Een enorme V6 motor met 255pk is wat deze bus van maar liefst 16.000 kilo vooruit duwt. De man liet de bus (voor het kopen) checken door een expert. Die zei dat de bus- behalve een paar versleten onderdelen die makkelijk te vervangen waren – compleet in orde was. Voor ‘slechts’ 15.000 euro kocht hij de bus op en vervolgens begon de man aan zijn project.

De bouwer plande de complete bouw van de camper op de computer en bouwde in zo’n vijf jaar een villa op wielen. Nadat de bus helemaal leeg gestript was van deĀ 90 passagiersstoelen, kon het echte werk beginnen. En het is een meesterwerk geworden wat ons betreft. Achterin de bus bevindt zich een schitterende slaapkamer, en ook is midden in de bus nog een stapelbed te vinden voor kinderen of gasten. Ook komt de bus met zitplek, eigen keuken en toilet. Nog opmerkelijker: in de badkamer kun je zelfs ontspannen in een bad. Alles wat je nodig hebt in een luxe touringcar dus!

 

Doe het zelf

In het filmpje hierboven zie je alle stappen die je moet zetten om net zo’n gruwelijke camper te bouwen. Het filmpje is slechts 12 minuten lang, maar don’t let it fool you: zoals hierboven al stond, duurde het 5 jaar om het bouwsel in elkaar te zetten. Ook kostte het project heel wat geld, al kan de eigenaar van de camper niet precies zeggen hoeveel: “een bus kun je ombouwen voor 10.000 (low-budget) of 500.000 euro; ’t is maar net hoe gek je het wil maken.”

Maar: het resultaat mag er wezen, daar zijn wij het over eens!

Ook de kriebels gekregen om aan de slag te gaan? Zo bouw jij je eigen zwembad van pallets. Wil je het nog groter aanpakken? Dit DIY-huis van 1.700 euro is perfect voor in de achtertuin!