Je eigen zwembad bouwen

DIY, wat staat voor ‘Do It Yourself,’ wordt steeds populairder. Logisch ook, want het is eenvoudig, snel en hoeft niet veel te kosten. Je kunt van alles zelf in elkaar zetten. Hiervoor is online veel te vinden, van instructies en handleiding tot hele Youtube tutorials. Vaak zijn er ook online bouwpakket verkrijgbaar. Daarin zitten vaak de spullen die je nodig hebt. Het enige wat je nog moet regelen is gereedschap en je kan zo die klushelm opzetten, Je kan van alles DIY in elkaar bouwen. Zo kan je razendsnel je eigen barbecue in de tuin bouwen. Maar je tuin is natuurlijk niet klaar voor de zomer zonder een eigen pool. Een zwembad van pallets kan dan weleens de optie zijn.

Zwembad van pallets

Zwembad met houten behuizing

Het handigste is om te beginnen met een zeil op de grond voor je zwembad van pallets. Vervolgens bouw je van een buizenconstructie en zeil de binnenkant van het zwembad. Dit frame zorgt voor je basis en zijn bij de meeste bouwmarkten voor niet al te veel te verkrijgen. Zorg wel voor een basiszwembad van zeil met niet al te dikke randen, dan past de behuizing er moeilijker omheen. Deze behuizing bouw je van het hout van de pallets. Je kan de pallets uit elkaar halen, maar dit hoeft niet per se. Ook kan je overwegen een plateau op de hoogte van de rand te bouwen, zodat je heerlijk kan relaxen aan de rand van je zwembad.

Zwembad van pallets

Maar er is een zelfs nog goedkopere manier om je eigen zwembad van pallets te bouwen. Hiervoor is geeneens een frame nodig. Voor deze manier leg je ook eerst een stuk zeil op de grond. Vervolgens zet je met pallets een cirkel uit op het zeildoek. Timmer een rand boven op de cirkel van pallets en versterk de constructie met zes tot acht spanbanden. Bedek de pallets eerst met lakens en bedek dat vervolgens met zeil. Dit is de bekleding van je zwembad. Plak het zeil voor zolang met tape vast.

Timmer vervolgens nog een rand bovenop de cirkel van pallets. Hiertussen blijft de bekleding geklemd zitten. Nu kan het afwerken beginnen. Je kan dit natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Je kan ander materiaal gebruiken voor de bekleding, als het maar waterdicht is. Ook kan je buitenkant verder afwerken, met bijvoorbeeld pallethout dat nog over is. Misschien staat een laklaag eroverheen wel chique. Et voilĂ , je eigen zwembad van pallets is een feit en jij bent de koning te rijk.

Benieuwd wat je zoal nog meer met pallets kan maken? Deze man bouwde een bar van pallets in zijn achtertuin.